Seadusemuudatus lubab maksuvõlglased riigihangetele

Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson.   Foto: Erik Prozes

Riigikogus arutlusel olev riigihangete seadusemuudatus võib tuua võlgu olevad firmad taas pakkumiste laua taha. Ettevõtjaid muudatust lõpuni heaks ei kiida.

Kui praegu ei tohi hanke väljakuulutamise ja lepingu sõlmimise päeval maksuvõlglane olla, siis muudatusega koos peaks riigihangete seadusesse tulema punkt, mille järgi saavad ettevõtjad heastada oma varasemad probleemid ning hanke võidu korral ka võlad lunastada, kirjutab Äripäev. 

Eesti peab muutma riigihangete seadust vastavalt Euroopa Liidu reeglitele.

Eesti Ehitusettevõtete Liidu tegevdirektori Indrek Petersoni sõnul oleksid ettevõtjad soovinud seadusesse ooteaega, mille jooksul saaks pakkuja ennast tõestada, et tellijal oleks võimalik veenduda, kas pakkuja on käitumismustrit muutnud.

Samuti oleksid ettevõtjad soovinud nn heastamise meetmete hindamist. Hindamisel peaks rahandusministeeriumi määratud kolmas osapool kontrollima, kas võlgu olev ettevõte on suuteline võlgadest vabanema, toestab kolmas osapool, mitte hankija, vaid pigem keegi, kelle on rahandusministeerium määranud. „Praegu on see hankijate kohustus ja neil on seda keeruline hinnata, kas heastamise meetmed on piisavad ja võimalikud - liiga palju on subjektiivsust,“ selgitas Peterson.

Loe kavandatavast seadusemuudatusest pikemalt Äripäevast. 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785