Autor: Eva Kiisler • 9. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahalli korrastamiseks kulub kolm aastat

Tallinna linnahall
Foto: Meeli Küttim
Tallinna Linnavolikogu kinnitas linnahalli rekonstrueerimise kava, mille kulub hoone ja seda ümbritseva ala korda tegemiseks kolm aastat. Täpsem ehitustööde kestus selgub pärast ehitusekspertiisi valmimist ja renoveerimisprojekti koostamist.

2015 IV kvartal - 2016 II kvartal: ekspertiisid, analüüsid ja konsultatsioonid - konstruktsioonide avamine ja tehnilise seisukorra ülevaatus2016 II - III kvartal: tellija lähteülesande koostamine projekteerimise hankele (hoone mõõdistamine, ruumiprogramm, tehnilised nõuded, automaatika nõuded, kvaliteedinõuded jne)2016 III kvartal: renoveerimise projekteerimise hanke ettevalmistus ja läbiviimine 2016 III kvartal -2017 IV kvartal: renoveerimisprojekti koostamine2016 III kvartal: lammutusprojekti koostamine2016 III - IV kvartal: lammutusluba2016 IV kvartal - 2017 I kvartal: lammutustööde hange ja lammutustööd2017 IV kvartal:ehitushange (põhiprojekti baasil - 3 kuud)

2017 IV kvartal - 2018 II kvartal: ehitustööd (täpsem ehitustööde periood selgub pärast ehitusekspertiisi valmimist ja renoveerimisprojekti koostamist)

2018 II kvartal - 2018 IV kvartal: sisustus ja hoone üld-tehnoloogia (küttelahendus mere- jm alternatiivkütte baasil töötatakse välja eraldi ja rajada eraldi ajakavas, mitte üldehitushanke osana)

2018 IV kvartal - 2019 I kvartal: viimistlus ja eritehnoloogia (lava, valgus, kohvik jne)

2019 kevad: uuenenenud linnahalli avamine

Tallinna Linnahall renoveeritakse arhitektuurimälestisena vastavalt muinsuskaitse eritingimustele ja ehituskonstruktsioonide ekspertiisile, teatas linnavolikogu.

Hoone rekonstrueerimine toimub kehtestatud ajakava alusel eeldusel, et rekonstrueerimisprojektiga ei kavandata linnahalli olulisi laiendusi või välisilme muutmist, mis nõuaksid detailplaneeringut ja arhitektuurivõistluse korraldamist. 

Linnahalli ümbritsevale maa-alale suurusega 11,5 ha on alustatud detailplaneeringu koostamist, mille menetlus toimub rööpselt rekonstrueerimise kavaga. Detailplaneeringu koostamise eesmärk on moodustada planeeritavale alale jäävate kinnistute piiride ja maakasutuse sihtotstarvete muutmise teel äri- ja ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega krundid ning määrata ehitusõigus kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega äri- ja ühiskondlike hoonete ehitamiseks ja Tallinna linnahalli rekonstrueerimiseks. 

Planeeringualal säilitatakse olemasolev väärtuslik haljastus ning planeeritakse rohekoridor Rumbi tänavalt mere suunas, mis seotakse jalakäijate liikumissuundadega ühtseks võrgustikuks. Avaliku kasutusega roheala paikneb planeeritavate hoonete ja linnahalli vahelisel alal. Haljastuse osakaaluks planeeritakse vähemalt 20%.Planeeringuala on oluline ka kultuuriväärtuste seisukohast. Arhitektuurimälestis Tallinna Linnahall on ette nähtud renoveerida vastavalt muinsuskaitse eritingimustele ja ehituskonstruktsioonide ekspertiisile. Planeeringuala jääb väärtuslikesse vaatesektoritesse Merivälja muulilt vanalinnale ning Pirita sadama kailt vanalinnale. Uue hoonestuse kavandamisel tuleb arvestada, et säiliks vaated vanalinnale. Tallinna Linnaplaneerimise Amet viib läbi riigihanget detailplaneeringu koostaja leidmiseks, hankeleping on kavandatud alla kirjutada tänavu mais.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785