Ehitaja sai hankevõidu asemel tünga

Hansaelamu juht tunneb, et teda kasutati julmalt ära
Hansaelamu juht tunneb, et teda kasutati julmalt ära

Hange.ee keskkonna kasutamine tõi ehitusettevõtte Hansaelamu omanikule Kelli Paalamaale pettumuse – lepingut ei sõlmitud ja raha kadus.

„Meiega käituti väga ebaõiglaselt. Meid kasutati alatult ära,“ lausub Märjamaal asuva ehitusega tegeleva ettevõtte Hansaelamu OÜ üks omanik ja juht Kelli Paalamaa.

Paalamaa otsustas oma pereettevõttega osaleda hange.ee keskkonnas välja kuulutatud hankel, kus otsiti ehitajat ühele Soome objektile. Paalamaa ettevõte on turul tegutsenud juba 2005. aastast ja ettevõtte kodulehel pildid tehtud töödest üleval. Hanke korraldaja hange.ee lehel oli Nordic Ehitusgrupp OÜ.

Paalamaa ettevõttel õnnestus hange võita. Kui hange.ee keskkond oli neid võidust teavitanud, said nad töö tellija ehk Nordic Ehitusgrupi kontaktid ja arve vahenduskeskkonnalt – 3% hankesummast. Kohe alguses tundus Paalamaale huvitav, et nende pakkumine võitis, kuigi oli teistest kallim. Enamasti kõige kallimad pakkumised ei võida. „Seal oli palju soodsamaid pakkumisi,“ märgib Paalamaa.

Mõeldud-tehtud – hanke võitja sai hanke korraldanud ettevõttega objektil kokku. Asuti töid ja tegemisi arutama. „Siis ütles Siim Krausberg Nordic Ehitusgrupist, et nemad on nõus maksma vaid 1/3 summast, millega meie olime arvestanud. Me polnud sellega nõus,“ kirjeldab Paalamaa sündmuste käiku.

Paalamaa saatis kirja hange.ee keskkonnale, et hange luhtus ja töö jääb ära – nad soovivad hankes osalemise tühistada ja ka makstud teenustasu keskkonnast tagasi saada. „Nemad aga viitasid võlaõigusseadusele ega soovinud meile midagi tagasi maksta. Öeldi, et võime Krausbergi käest võlga tagasi nõuda, kui tahame. Aga see oleks ju veel tobedam, nõuda tagasi nende käest, kes ei saanud teenust,“ räägib Paalamaa.

Teda häirib, et hange.ee keskkond veeretab kogu vastutuse hanke korraldanud ettevõttele.

Loe edasi pikemalt Äripäeva uudisteportaalist.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed