21. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigihangetel osalejad võivad jääda kuuks ajaks infosulgu

Foto: Andres Haabu
Riigikogu menetleb seaduseelnõu, millega tahetakse edaspidi salastada riigihankes osalevad ettevõtted ja pakkumuste maksumused.

5. mail toimub Hangetekonverents, kus räägitakse ettevalmistustest väärtuspõhisemaks hankimiseks. Ehitusuudised.ee ja Advokaadibüroo Deloitte Legal korraldatud konverentsil viiakse läbi töötuba, kus näidishanke kaudu leitakse vastused osalejate küsimustele.

Vaata lisainfot siit ning registreeru konverentsile.

 

See jätab ettevõtjad vähemalt üheks kuuks infosulgu ja raskendab tegevuse planeerimist, kuna nad ei saa teada, mis võib olla potentsiaalne hanke tulemus, kirjutab Äripäev.

„Kui praegu saavad pakkujad pakkumuste avamisel teada, kas edukaks tunnistamine on välistatud, saavad nad enda ressursse paremini planeerida – osaleda uutel hangetel, otsida meeskonnale muud tööd vms. Ja kui pakkuja näeb avamisel, et tal on suur tõenäosus ehitusobjekt saada, asub ta lepingu täitmist ette valmistama ja projektimeeskonda koostama. Loodetavasti riigikogu muudab seda sätet ja taastab avamise protokolli avaldamise nõude,“ kommenteeris seaduseelnõu Merko Ehituse õigusdirektor Mihkel Mugur.

Loe, millega põhjendatakse vajadust juba kakskümmend aastat kehtinud korda muuta, täismahus artiklist Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785