Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BIM-ekspert: õige tööriist on lahedast tehnoloogiast olulisem

Erik Sanford
Foto: Nordecon
Eile alanud Eesti suurimal BIM-konverentsil BIMsummit ütles Ameerika BIM-ekspert Erik Sanford, et BIMi eesmärk on parandada ülesandeid ja protsesse, seepärast pole mõtet kasutada seda vaid laheda ja huvitava tehnoloogia pärast.

„Ei ole mõtet osta Porschet, kui sul on vaja tegelikult Citro?ni – isegi kõige vilunumad ralliässad alustasid aeglaselt. See tähendab – vali õige vahend oma ülesande lahendamiseks,“ rääkis BIM-ekspert Erik Sanford. „BIMi mõte on parandada sooritusi ja protsesse. Uurige BIMi tehnoloogiaid ning valige õige – selline, mis aitab teil lihtsustada oma tööd. Alustage väikselt.“

„Me kõik lähme elevile, kui meile näidatakse cool’i tehnoloogiat. Aga huvitav ei ole alati kasulik. Olge ettevaatlikud ja investeerige sellesse, mis on kasulik, mitte sellesse, mis on huvitav,“ rääkis Erik Sanford. „Uute tehnoloogiate rakendamine võtab aega. Kõige tähtsam selle protsesse juures on haridus – teadmised. Jeremy Thibodeau ja mina oleme otsesed konkurendid, kuid me saame kokku ja töötame koos, et edendada BIM-tehnoloogiat nii palju kui võimalik.“

Tippjuht, hoia end kursis

Erik Sanfordi sõnul on kõige tähtsam, et BIM-tehnoloogiad oleksid tuttavad tippjuhtidele – nad peavad teadma üldisi BIMi teooriaid ja kasutusalasid. „Teadmised BIMist aiatavad juhtidel otsustada, kas BIMil on koht ka nende firmas. Isegi baasteadmised mudelitest aitavad viia juhte teadmiseni, kui kompleksne ja võimalusterohke on BIM.“

Eile ja täna toimub Tallinnas BIMsummit konverents, millel astuvad üles eksperdid Ameerikast, Saksamaalt, Suurbritanniast ja Eestist. BIM-tehnoloogia (Building Information Modelling) rakendamine annab võimaluse ehituses kõik projekti osapooled liita üheks meeskonnaks – kogu töötsükkel alates projekteerimisest lõpetades hoone ülalpidamisega on lihtsamini jälgitav ja hallatav tänu ehitusinfo mudelile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785