Vaata, kuidas pahatahtlikud metalliettevõtted käibemaksuga skeemitavad

raha
raha

Metalli ja terase pooltoodetega tegelevad ettevõtted pöördusid Rahandusministeeriumi poole, et lahendada probleem seoses maksupettustega. Rahandusminister Sven Sester algatas seadusemuudatuse, millega kujundatakse ümber metallide ning metallid pooltoodete pöördmaksustamine.

Seni on maksudest kõrvale hiilivad firmad kasutanud ära seaduandluse auku. Näiteks tunamullu kasutas Eestis tegutsev metallifirma puhverettevõtteid, et jätta Läti tehasest soetatavalt kaubalt käibemaks tasumata. See võimaldas metallifirmal müüa tooteid konkurentidest odavama hinnaga Eestis tegutsevatele ehitusettevõtetele.

Ettevõtted on muutnud tehinguahelad kirjuks. Avaldame Rahandusministeeriumi ning Maksu- ja Tolliameti poole avaldatud skeemi, kuidas seaduseauku pahatahtlikult ära kasutati.

Osale arutelus

  • Ehitusuudised.ee

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed