5. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusuudiste lugejate lemmik tehasemaja asub Norras

Korterelamu Norras
Foto: Maris Tomba
Ehitusuudised.ee korraldas lugejaküsitluse, et selgitada välja lugejate meelest Aasta tehasemaja tiitlit vääriv hoone. Kuigi kogu küsitluse vältel oli liidripositsioonil Kodumaja ASi poolt Norrasse ehitatud maailma kõrgeim puitmaja, võttis lõpuspurdiga võidu konkurendi projekt, mis asub samuti Norras.

Ehitusuudised.ee lugejate meelest on aasta parim tehasemaja OÜ Puitpaneel OÜ korterelamute kompleks. Teise koha pälvis AS Kodumaja korterelamu Treet, kolmandaks jäi napilt OÜ Nordic Houses KT korterelamu. Ka see Ehitusuudiste lugejatele meeldinud projekt asub Norras. 

Ehitusuudised.ee lugejate Aasta Tehasemaja

Neljast korterelamust koosnev kompleks Skadalsveien 13 Norras

Teostaja: Puitpaneel OÜ

Pindala: 1301 m2Arhitekt: Alliance Arkitekter ASInsener Martin GroznõiEhitusaeg 2013 - 2015

Puitkarkass-elamute katuse lumekoormus on 3,6  kN/m2. Elamutel on osaliselt tulekindlad ja kõrgendatud ning osaliselt tulekaitsevärvidega viimistletud fassaad. Hoonetevahelised eraldusseinad loovad tervikliku, sisehooviga kompleksi.

 Vaata ka galeriid võitnud projektist. 

Puitpaneel OÜ korterelamu Norras
Foto: Maris Tomba
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785