Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 2. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigihanked tõid mullu vähem vaidlustusi

Hankeleping
Foto: Raul Mee
Riigihangete vaidlustuskomisjonile esitatud riigihangete vaidlustuste arv vähenes eelmisel aastal 16,9% võrreldes aasta varasemaga. Kõige aktiivsemad vaidlustajad olid AS Ragn-Sells (13), Eesti Keskkonnateenused (9), OÜ Ekovir (9) ja OÜ Warren Safety (9).

Möödunud aastal korraldati 10 652 riigihanget ning esitati 275 vaidlustust (aasta varem 331). Keskmiselt vaidlustati 2 protsenti korraldatud riigihangetest. Vaidlustustest rahuldas vaidlustuskomisjon alla poole ehk 40 protsenti.

Esitatud 275 vaidlustusest vaatas komisjon läbi 181, millest rahuldas vaidlustuskomisjon alla poole ehk 79 ja jättis rahuldamata 85. Ülejäänud vaidlustused lahendati enne otsuse langetamist.

Suur osa vaidlustusest oli hankemenetluse otsuse pärast: enim vaidlustati pakkumuse edukaks tunnistamise otsust, pakkumuse vastavaks tunnistamise otsust ja pakkuja kvalifitseerimise otsust. Korra taotleti ka hankelepingu tühisuse tuvastamist.

Kõige rohkem vaidlustati MTÜ Kesk-Eesti Jäätmehoolduskeskuse hankeid - 14 korral, millest kõik jäeti läbi vaatamata. Kaitseväe hankeid vaidlustati 13 korral, millest rahuldati 2, maanteeameti hankeid 13 korral, millest rahuldati 3 ja Tallinna Kommunaalameti hankeid 12 korral, millest rahuldati 9.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785