Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 2. märts 2016

Riigihanked tõid mullu vähem vaidlustusi

Hankeleping
Autor: Raul Mee

Riigihangete vaidlustuskomisjonile esitatud riigihangete vaidlustuste arv vähenes eelmisel aastal 16,9% võrreldes aasta varasemaga. Kõige aktiivsemad vaidlustajad olid AS Ragn-Sells (13), Eesti Keskkonnateenused (9), OÜ Ekovir (9) ja OÜ Warren Safety (9).

Möödunud aastal korraldati 10 652 riigihanget ning esitati 275 vaidlustust (aasta varem 331). Keskmiselt vaidlustati 2 protsenti korraldatud riigihangetest. Vaidlustustest rahuldas vaidlustuskomisjon alla poole ehk 40 protsenti.

Esitatud 275 vaidlustusest vaatas komisjon läbi 181, millest rahuldas vaidlustuskomisjon alla poole ehk 79 ja jättis rahuldamata 85. Ülejäänud vaidlustused lahendati enne otsuse langetamist.

Suur osa vaidlustusest oli hankemenetluse otsuse pärast: enim vaidlustati pakkumuse edukaks tunnistamise otsust, pakkumuse vastavaks tunnistamise otsust ja pakkuja kvalifitseerimise otsust. Korra taotleti ka hankelepingu tühisuse tuvastamist.

Kõige rohkem vaidlustati MTÜ Kesk-Eesti Jäätmehoolduskeskuse hankeid - 14 korral, millest kõik jäeti läbi vaatamata. Kaitseväe hankeid vaidlustati 13 korral, millest rahuldati 2, maanteeameti hankeid 13 korral, millest rahuldati 3 ja Tallinna Kommunaalameti hankeid 12 korral, millest rahuldati 9.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688