9. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimad kaasaegsed puitmajad said kaante vahele

Aasta tehasemaja 2015 võidutöö
Foto: Maris Tomba
Eesti Puitmajaliit koostöös Eesti puitmajaklastriga on andnud välja „Aasta tehasemaja“ konkursi raames kogutud töödest raamatu, mis sisaldab põhjalikku ülevaadet Eesti puitmajadest nii kodu- kui välismaal.

Eesti Puitmajaliidu juhatuse esimees Sven Mats tõdes, et Eestis valmistatud puitmaju leiab nii Ameerikas kui Jaapanis, nii Islandil kui Austraalias. „Eesti on Euroopa suurim puitmajade eksportija ning me toodame maailmas kõige rohkem puitmaju isiku kohta,“ ütles Mats.

Mats lisas, et puitmaja ei ole ammu enam pelgalt talumaja keset metsa, „Tänapäeval toodame puidust nii lasteaedu, koole, büroohooneid kui ka pilvelõhkujate kategooriasse kuuluvaid kortermaju. Samuti ilusaid eluhooneid , suvilaid ning aiamaju.“ Puiduga ehitamisel ei ole piiranguid,“ lisab Mats

Eesti puitmajaklastri projektijuht Lauri Kivil sõnas, et selle raamatuga on saanud Eesti puitmajatootjate tänane kompetents ning kogemused ülevaatlikult kaante vahele.

„Raamat on kindlasti vaid murdosa sellest, mida kogu sektor reaalselt teeb ja teha suudab, kuid annab siiski väga hea ülevaate tänapäevaste puitmajade kõrgest insenertehnilisest ja arhitektuursest tasemest. „Seega iseloomustab meie tunnuslause „Teadlikult tulevikku“ suurepäraselt nii ilmunud raamatut, seal sisalduvaid hooneid ning ka tootjaid“, täiendas Kivil.

Raamat „Prefab house of the year 2010-2015“ sisaldab endas 61 Eesti puitmajatootjate ehitatud tehasemaja üle maailma. Raamat on ilmunud „Aasta tehasemaja“ konkuris raames, sisaldades võidutöid aastatest 2010-2015.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785