1. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued nõuded ehituse dokumenteerimisel

Millised õigused ja kohustused uues ehitusseadustikus kaalukausile jäävad, saab teada lemmiklektori loengul
Mullu suvest kehtima hakanud ehitusseadustiku järgi muutsid paljude teiste kohustuste juures ka nõuded ehituse dokumenteerimisele.

Vähem kui aasta kehtinud ehitusseaustik pani paika suurel määral pädeva isiku kvalifikatsiooni, mis hõlmab ka korda seoses kutsetunnistustega.

Lisaks nõuded:

- ehitusloakohustusliku ehitise ehitamisele; 

- ehitusloakohustusliku ehitise ehitusprojekti koostamisele; - omanikujärelevalve tegemisele; - energiaauditi tegemisele; - ehitusprojekti ekspertiisi läbiviimisele; - ehitise audititele; - tahkekütusel töötava kütteseadme ning korstna ja ühenduslõõri ehitamine ja paigaldamistele; - liiklusohutuse audititele; - avalikult kasutatavate teede korrashoiule; - liikluskorralduse projektide tegemistele;- Jne.

Kuidas täpsemalt muutus mõjutab ja kuidas see muudab ehitussektoris tegutsevate osapoolte: pea-, all- ja ehituse eritööde, ehitusjärelevalve, kinnisvaraarenduse ettevõtjaid ning teisi tellijate igapäevaseid tegemisi, saab praktilisemalt käsitletud juba sel reedel, 5. veebruaril toimuval ehitusseadustiku praktilist poolt selgitaval lemmiklektori loengul: Elagu ehitusvabadus.

Veel kuni 2. veebruarini on võimalik end praktilisele ning nõuandvale lemmiklektori loengule registreerida soodushinnaga.

Ehitusseadustikku analüüsib ning praktilisi nõuandeid annab Hedman Partners vandeadvokaat Liisa Linna.

Lisainfo ning osalemise info ehitusseadustiku loengu kodulehelt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785