18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida toovad uue ehitusseadustiku kohtuvaidlused?

Ehitajad
Foto: EPA
Uus ehitusseadustik on kehtinud pool aastat. Uut seadustiku on nii kiidetud kui ka kritiseeritud, kuid toonud ka juba esimesed vaidlused.

Eelmise aasta 1. juulist kehtima hakanud ehitusseadustik (EHS) tõi turule ehitusvabaduse põhimõtte. Kuid see ei tähenda kindlasti seda, et riigi poolt antakse igale arendajale, kinnistuomanikule või ehitajale piiramatu voli tegutsemiseks.

Ehitusuudised.ee võttis nõuks korraldada loengu sellest, mis siis ikkagi on ehitusvabaduse põhimõte ning mida see muudab. Lisaks rääkida ka lähemalt kõige värskemast kohtupraktikast ning EHS'i uute määratluste tagamaadest.

Kõigil soovijatel on võimalik tulla sellest kõigest kuulama 5. veebruaril lemmiklektori loengul "Elagu ehitusvabadus!", mis toimub Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses. Lemmiklektori loegut viib läbi EHS'i loomisprotsessi juures olnud Hedman Partners vandeadvokaat Liisa Linna, kelle samanimeline artikkel oli 2015. aastal Ehitusuudised.ee vaieldamatu lugejate lemmik.

Lemmiklektori loengul käsitleme veel teemasid:

• Ehitusprojekti koostamise alused. Mida peab välja selgitama projekteerija ning millised lisaülesanded seab EHS projekti koostajale? Nõuded ehitusprojektile.

• Ehitamise dokumenteerimise nõuded. Milliseid lisakohustusi EHS’i põhimõtted kaasa toovad ehitusettevõtetele. Mida pidada silmas ehitustöövõtulepingute sõlmimisel.• Pädevus- asjatundlikkus ja millistes nõuetes need põhimõtted väljenduvad.

Lisainfo ning registreerimine Lemmiklektori loeng: Elagu ehitusvabadus kodulehel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785