18 jaanuar 2016

Mida toovad uue ehitusseadustiku kohtuvaidlused?

Ehitajad  Foto: EPA

Uus ehitusseadustik on kehtinud pool aastat. Uut seadustiku on nii kiidetud kui ka kritiseeritud, kuid toonud ka juba esimesed vaidlused.

Eelmise aasta 1. juulist kehtima hakanud ehitusseadustik (EHS) tõi turule ehitusvabaduse põhimõtte. Kuid see ei tähenda kindlasti seda, et riigi poolt antakse igale arendajale, kinnistuomanikule või ehitajale piiramatu voli tegutsemiseks.

Ehitusuudised.ee võttis nõuks korraldada loengu sellest, mis siis ikkagi on ehitusvabaduse põhimõte ning mida see muudab. Lisaks rääkida ka lähemalt kõige värskemast kohtupraktikast ning EHS'i uute määratluste tagamaadest.

Kõigil soovijatel on võimalik tulla sellest kõigest kuulama 5. veebruaril lemmiklektori loengul "Elagu ehitusvabadus!", mis toimub Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses. Lemmiklektori loegut viib läbi EHS'i loomisprotsessi juures olnud Hedman Partners vandeadvokaat Liisa Linna, kelle samanimeline artikkel oli 2015. aastal Ehitusuudised.ee vaieldamatu lugejate lemmik.

Lemmiklektori loengul käsitleme veel teemasid:

• Ehitusprojekti koostamise alused. Mida peab välja selgitama projekteerija ning millised lisaülesanded seab EHS projekti koostajale? Nõuded ehitusprojektile.

• Ehitamise dokumenteerimise nõuded. Milliseid lisakohustusi EHS’i põhimõtted kaasa toovad ehitusettevõtetele. Mida pidada silmas ehitustöövõtulepingute sõlmimisel.• Pädevus- asjatundlikkus ja millistes nõuetes need põhimõtted väljenduvad.

Lisainfo ning registreerimine Lemmiklektori loeng: Elagu ehitusvabadus kodulehel.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785