5. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhtimiskonsultant: aastal 2016 päästab ehituse täpsem igapäevane juhtimine

Foto: Pixabay
Juhtimiskonsultant Tiit Valm kinnitab, et algav aasta tuleb ehitusfirmadele raske ja heade tulemuste saavutamiseks on vaja oluliselt efektiivsust suurendada. Peamiseks säästukohaks on planeerimata kulude vähendamine igapäevases ehitusprotsessi, koostöö ja muutuste juhtimises.

Koolitus toimub Äripäeva Akadeemias 26.-27. jaanuaril. 

Koolitus keskendub just ajutiste meeskondade juhtimise täiustamisele ehitusprojektides. Kui ehitusjuhi kutsestandard ütleb, mida on vaja teha, siis Tiit Valmi koolitus keskendub peaasjalikult sellele, kuidas juhtida meeskonda – milliseid võtteid ja töövahendeid kasutada selleks, et projektijuhtimine tagaks töö valmimise õigeks ajaks ja annaks soovitud kasumi.

Täpsem informatsioon: pood.aripaev.ee/ehituse-projektijuhtimine-jan-2016

 

Ehituses on alati palju määramatust. Iga objekt on eelmisest erinev ning sageli vahetuvad ka ehituse igapäevast käiku mõjutavad osalisad – nii tegijate, tarnijate kui tellija poolelt. Ehitus on projekt – seal on uued tööd, uute osapoolte vahel, mis tuleb määratud tähtajaks ja eelarvega valmis saada. Tiit Valm toob välja, et on paljude ehitusfirmade tööprotsessides näinud, et peamine kasumi mõjutaja on just oskus ehitust kui projekti igapäevaselt juhtida. Sageli on aga tehniliselt kompetentsel ehitusjuhil puudu vajalikest juhtimisoskustest.

Projekt võib hakata näiteks venima väliste mõjude tõttu ja sel juhul tuleb tegeleda juba muudatuse juhtimisega. See tähendab esmalt muutunud olukorrast aru saamist ja uute tähtaegade kinnituste saamist. Alles siis saab protsessi uuesti planeerida ning kõige olulisem on seejärel mõjutatud osapooltega uute kokkulepete sõlmimine ja meeskonna motivatsiooni tagamine. Meeskonna motivatsioon ei ole lihtsalt hea tuju küsimus, vaid on otseselt seotud eelkõige töötajate paindlikkuse ja tööefektiivsusega. Kehva tööd on vaja uuesti teha ja see sööb meie niigi napi aega ja eelarvet. Projektijuhtimise edukus on seotud inimeste juhtimisega ja sõltub sellest, kuidas projektiga seotud huvipooled seda hindavad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785