15. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna selgub Aasta Ehitaja

Foto: Eiko Kink
Täna selgub Ehitusettevõtjate Liidu poolt tradistioonilise konkursi "Aasta Ehitaja" võitja. Avalikule konkursile olid oodatud osalema kõik ehitusjuhid, kellel on erialane kõrgharidus ja eelnev projektijuhtimiskogemus.

EEEL valib parimat ehitajat alates 2009. aastast, muuhulgas on laiemaks eesmärgiks ehitaja ameti propageerimine ja oma ala parimate tunnustamine.Eelnevatel aastatel on tiitli võitnud:Tarmo Pohlak (2009) poolt juhitud Tallinki büroohoone ehitus.Tiit Joosti (2010) poolt juhitud Ämari lennubaasi ehitusArvo Kirotus (2011) poolt juhitud Reoveepuhastusjaama biofiltri ehitustöödKeit Paal (2012) poolt juhitud Tallinna Ülikooli Loomemaja NOVA õppehooneAivo Pedak (2013) poolt juhitud Viljandi Riigigümnaasiumi ehitustöödAhto Aruväli (2014) poolt juhitud Tondiraba jäähalli ehitustööd

Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) korraldas konkursi “Aasta Ehitaja 2015” eesmärgiga leida parim ehitusjuht, kelle töö on pälvinud tunnustuse nii töö tellija, arhitekti, projekteerija kui ka omaniku järelvalve teostaja poolt.

EEEL valib parimat ehitajat juba alates 2009. Aastast. Konkursi laiemaks eesmärgiks on muuhulgas ehitaja ameti propageerimine ja oma ala parimate tunnustamine. Konkursi “Aasta Ehitaja 2015” tiitlile võis esitada nii peatöövõtu, kui ka alltöövõtu projektijuhte, kelle juhitud ehitusobjekt valmis  ajavahemikul: 02. oktoober 2014 – 01. oktoober 2015.

„Aasta ehitaja konkursist on seitsme aastaga kujunenud traditsiooniline üritus, mida oodatakse ja mis annab tunnistust sellest, et heade ehitajate ühiskondlik tunnustamine on vajalik. Seda kinnitab fakt, et igal aastal kerkib konkursi žürii fookusesse mitmeid tugevaid kandidaate, kelledest parima väljasõelumine on päris keeruline,“ kommenteeris Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevjuht Indrek Peterson.

Aasta Ehitaja auhind antakse välja Eesti Ehitusettevõtjate Liidu aastakonverentsil Swissotelis, kus teevad kokkuvõtteid ja esitavad oma tulevikunägemusi EEELi juhatuse liikmed.

Tagasivaate 2015. aastasse ja pilgu lähitulevikku heidab EEEL-i juhatuse liige Jaanus Otsa, eurorahade jaotusest räägib Rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler Kaie Koskaru-Nelk.

AS Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink tutvustab uusi tehnoloogiad ja insenerilahendusi ehituses ning mõtteid tulevikuehitamisest läbi isiklike kogemuste vahendab Arhitektuuribüroo Pluss juhatuse esimees ja EAL-i president Indrek Allmann.

Eesti Ehitusettevõtjate Liit on ehitusettevõtjaid ühendav katusorganisatsioon, mis tegutseb eesmärgiga kooskõlastada ja koordineerida oma liikmete tegevust ehitustegevuse majanduspoliitilistes küsimustes ja suhetes töövõtjatega ning nende organisatsioonidega. EEEL-i kuulub 102 liiget. Liitu kuulumine annab liikmeskonnale võimaluse kaasa rääkida ehitusala reguleerivate seaduste ja dokumentide väljatöötamisel ning omapoolsete seisukohtade avaldamisseks läbi liidu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785