Autor: Alyona Stadnik • 8. detsember 2015

Mait Schmidti lapsepõlveunistus täitus

Mait Schmidt (Bauschmidt juhatuse esimees)
Autor: Meeli Küttim

Kolme aastaga Eesti 500 parima ettevõtte sekka jõudnud Bauschmidti asutaja Mait Schmidt ei osanud arvata, et nüüd täitub tema üks lapsepõlveunistus ja ta saab hakata ehitama sildu ja tunneleid.

„Siin on nii minu väike kiiksuga lugu kui ka see, et Bauschmidt saab laieneda ja kindlasti tekib mingi sünergia,“ kommenteeris Schmidt ehitusettevõtte K-Most ostmist.

Konkurentsiamet kiitis novembri viimasel nädalal heaks, et ehitusfirma Bauschmidt ostab sillaehitaja K-Mosti. Pärast tehingu jõustumist oli Schmiditil ka esimene kohtumine töötajatega, kes võtsid teda soojalt vastu. „Usun, et see on aus kollektiiv,“ märkis Schmidt. „Arvan, et töötajad ei tunne mingit hirmu, ja ma kõigepealt õpin nüüd seda organisatsiooni ja neid inimesi tundma. Ma tahan, et neil oleks kindlustunne ja mina tahan võita usaldust.“

Kontakt firmaga tekkis Schmidtil paar kuud tagasi, kui algasid läbirääkimised. Kui ta firmaga kontakti ei oleks saanud, kui ta ei oleks mõistnud, et seal on hea energia, siis poleks tehingut toimunud. Tema sõnul ei lähe ta sinna ettevõttesse lammutama, vaid proovib tööd ja inimesi tagasi saada. „Raha on vahend, aga muud asjad on tegelikult palju tähtsamad. Seal ei ole mingit kriisi, tööd on ja inimesed töötavad, ei ole mõtet lammutada. Proovime meelitada tagasi inimesi, kes on seal kunagi töötanud, aga neid saab meelitada tagasi ainult siis, kui on tööd anda,“ nentis Mait Schmidt intervjuus Äripäevale.

Miks otsustas Schmidt äri laiendada ja K-Mosti ära osta, loe pikemalt Äripäeva uudisteportaalist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688