Statistika: uusarenduste tehingute osakaal on tõusutrendis

2015 III kvartalis tehti Eestis elamispindadega 9769 tehingut. Samal ajal sai kasutusloa 983 eluruumi. Kui tinglikult arvestada, et eluruumidega tehakse stabiilse turu tingimustes enam-vähem sama palju tehinguid, kui neid valmib, võib öelda, et kogu Eesti elamispindade tehingute arvust 10% tehinguid tehakse uute eluruumidega.

Toodud arvutusmetoodika on kaugel täiuslikkusest, kuid selle dünaamika näitab selgelt elamispindade arendamise turu aktiivsuse muutust.

Täna oleme uusarenduste osas märksa paremas seisus kui näiteks 2011.-2013. aastatel. Samas oleme kaugel neist tasemetes, mil kinnisvaraarendust võis näha pea kõikides maakonnakeskustes ja teistes turu aktiivsemates piirkondades 2005.-2007. aastatel.

Eluruumide tehingute arv ja valminud eluruumide arv (EESTI)

Eluruumide tehingute arv ja valminud eluruumide arv (EESTI)

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed