• 17.11.15, 15:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Merko sai magusa lepingu kõrghoone ehituseks

16. novembril sõlmisid AS Merko Ehitus kontserni kuuluv tütarettevõte AS Merko Ehitus Eesti ja Maakri Kvartal OÜ projekteerimis- ja ehituslepingu Maakri Kvartali ärihoonete kompleksi ehituse jätkamiseks Tallinna südalinnas.
Merko sai magusa lepingu kõrghoone ehituseks
  • Foto: Merko
Tasub teada
3. detsembril esineb Merko Ehituse juhatuse esimees koos teiste väärikate ehitussektorite võtmeisikute ja otsustajatega Eesti Ehituskonverentsil 2015, kuhu on kirja pannud juba üle 100 väärika ettevõtja.
Vaata lähemalt kes osalevad.
Ärikompleks koosneb kokku seitsmest hoonest: ehitatakse 30-korruseline kõrghoone, 10-korruseline  ja 4-korruseline hoone ning rekonstrueeritakse neli 20. sajandi algusest pärinevat 3-4 korruselist arhitektuurimälestist.
Maakri Kvartalis on kokku ligi 36 000 m² brutopinda, sealhulgas ligi 21 500 m² üüritavat äripinda. Kvartali  ankurüürnikeks on Pohjola Pank, Seesam Insurance AS ja EfTEN Capital AS. Kompleksi luuakse ligi 170 parkimiskohta ning otseühendus Tornimäe maa-aluse parkimismajaga.
Ehituslepingu maksumus on ligi 30 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd jätkuvad 2016. aasta märtsis. Ehitustööde lõpptähtaeg on 2018. aasta kevad.

Seotud lood

Uudised
  • 07.10.16, 16:47
Maakri kvartali kõrghoone ehitusel kasutatakse uuenduslikku elementfassaadi
Tallinna südalinna rajatava Maakri kvartali 30-korruselise kõrghoone ehitusel kasutatakse energiasäästlikku ja uuenduslikku WD-i katteliistudeta elementfassaadi CW60SG, mille tarnib alumiiniumist ja klaasist avatäidete projekteerija ja tootja Windoor AS.
  • ST
Sisuturundus
  • 22.10.24, 18:50
Hääbuvas külakeses tegutsev pereettevõte kihutab raskuste kiuste edurindel
Soomes asuvas Sievi jalatsitehases toodetakse iga päev umbes 5500 paari jalanõusid. Äritegevus toimib hästi, kuid ülemaailmse konkurentsiga silmitsi seistes peab pidevalt olema valmis uuendusteks. Mis on see, mis aitab kindlustada tootmise tuleviku?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele