Pertens: Arutasime K-Mosti ostu

Lemminkäinen Eesti AS juhatuse esimees Sven Perten
Lemminkäinen Eesti AS juhatuse esimees Sven Perten

Tariustuettevõte Lemminkäinen Eesti arutas küll K-Mosti ostu, ent loobuti siiski.

"Arutasime K-Mosti ostu, kuid loobusime, sest see ei sobinud kokku meie ettevõtte strateegiaga.
Bauschmidt on kahtlemata tubli ehitusettevõte ja näidanud oma võimekust ka väljaspool Eestit. Kuna Lemminkäinen Eesti põhitegevus on teede- ja taristuobjektide ehitus ning Bauschmidt on keskendunud hoonete ehitusele, ei ole me seniajani konkurentidena teineteist kuigi palju mõjutanud. Lemminkäinen Eesti tegeleb küll samuti mitteeluhoonete ehitusega, kuid kogu hoonete ehituse turgu arvestades väheses mahus," rääkis Lemminäinen Eesti AS juahtuse esimees Sven Pertens Äripäevale.

"Ühinemised ja tegevuste ülevõtmised on normaalsed turuprotsessid. Arvestades Eesti ehitusturu ligikaudset mahtu 2 miljardit eurot, on Bauschmidti ja K-Mosti ühinemise mõju väga väike. K-Mosti põhitegevus on sildade ehitus ja kuna Bauschmidt ei ole seni olnud sillaehituse turul aktiivne, ei näe ma suurt jõuvahekordade muutumist. Võimalik, et Bauschmidt soovib K-Mosti ostmisega suurendada oma jõududega tehtavate betoonitööde võimekust," lisas Pertens.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed