Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 8. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ohtutusseminaril räägiti parimatest näidetest

Autor: Ehitusuudised
Ehitusuudised.ee ja Ajakiri Ehitaja korraldasid koostöös seminari Ohutus ehitusplatsil, kus rääkisid parimad Eesti eksperdid ja kogenud projektijuhid, kuidas korraldada ohutust tööplatsil, et töötaja ikkagi tervena koju jõuaks.

must maja OÜ juhataja Tarmo Nakkurt tõi näiteid nii Eestist kui ka mujalt maailmast, kuid nentis, et paraku jääme suures pildis veel ohtuse tagamisega ehitusplatsidel muule maailmale alla. "Oluline on pöörata siinjuures tähelepanu, et töötajad iga päev tervena tööpäeva lõpetaksid ja koju jõuaksid," märkis Nakkurt.

"Tööandjad ei kujuta sageli ette kui kulukas võiks olla näiteks käeluu murd. Tegime ükskord krooni ajal arvutuse ja saime kokku et kui töötaja murrab tööplatsil käe läheb see tööandjale maksma 47- 72 000 krooni. Võib siis panna need numbrid tänapäeva. Rääkimata muidugi ajakulust," rääkis Nakkurt.

Samuti tõi Nakkurt esile, et korrastamata tööplats on väga suure riskiastmega tööõnnetuste allikas ning viivituste põhjus. "Need asjad on omavahel seotud," märkis ta.

Vaata fotosid seminarist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785