Kaisa Gabral • 24 september 2015

Skanska juhile tehti altkäemaksu vihjeid

Andres Aavik (Liven)  Foto: Andres Haabu

Andres Aaviku sõnul tehti talle Skanska juhina teinekord kahemõttelisi vihjeid küll, millest võis aimata soovi saada meelehead, et vastutasuks liiguksid asjad kiiremini.

Tallinnas ehitushangetel osalenud Skanska Eesti pakib end Eestis küll kokku, kuid ettevõtte siiani veel lepinguline juht ja praegu Liven Kinnisvara OÜ partner ja juhatuse liige Andres Aavik tunnistas Äripäevale, et suure firma juhina on talle altkäemaksu teemal vihjatud.

Kas teil on tulnud ette olukordi, kas siis linnaga asju ajades või mõnes teises olukorras, kus teilt oodatakse nagu midagi - altkäemaksu -, et asjad paremini liiguksid?

Eks neid on olnud siin, kui ma olin veel suure ettevõtte juht, siis vihjeid tehti ja ootusi oli. Aga minu isiklik ja meie ettevõtte (Skanska - toim) seiskoht oli, et hoiame sirget joont ja läbipaistvust. Kui me vaatame laiemalt riike, kus tahetakse elada, siis need on kõige madalama korruptsioonitasemega maad. Selles mõttes on igasugune korruptsioon saatanast ja sellesse tuleb ka nii suhtuda. Ma ei hakka kellelegi silte külge panema, kuid selle asja vastu tuleb põhimõtteliselt võidelda, alternatiive pole.

On kuulda olnud, et just ehitussektoris pole Tallinna linnaga asju ajades muud moodi võimalik, kui „muid teenuseid osutades“ ehk altkäemaksuga. Kuidas kommenteerite?

Ma ei tea, sel ajal, kui meie ehitasime, siis minu juhtimise ajal polnud teemaks, et oleksin pidanud andma.Kuid kuuleb ju kõike. Kuuleb ka teistest valdkondadest. Eks ikka on valgustkartvamaid tehinguid ja ikka leidub ettevõtjaid, kes oma ebaefektiivsust kuidagi teisel moel kompenseerida soovivad, läbi korruptsiooni. See on valikute küsimus. Kogu ühiskonnas peab olema läbiv joon, et seda ei aktsepteerita.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785