Norra ehitajad ja arendajad käisid Eestis luurel

Aasta tehasemaja konkurss 2015 I koht, Nordic Hous
Aasta tehasemaja konkurss 2015 I koht, Nordic Hous

Eestis käisid kolmepäevasel visiidil Lõuna-Norra suurimad ehitajad ja kinnisvaraarendajad, mille eesmärgiks oli lähemalt tutvuda element- ja moodulmajade tootmisega ning luua kontakte Eesti arhitektide ja puitmajatootjatega.

“Eesti on jätkuvalt Euroopa suurim puitmajade eksportija ning mitmed meie ettevõtted rahvusvahelisel tasandil valdkonna arengu oluliseimad suunanäitajad. Sellest tulenevalt kasvab pidevalt rahvusvaheline huvi ka meie sektori ja tootjate vastu,” kommenteeris Eesti Puitmajaklastri tegevjuht Lauri Kivil norrakate visiidi tagamaid.

Norra suurpankSpareBank 1’l on hea tava korraldada kliendiüritusi, kus olulisemad kliendid viiakse tutvuma erinevate koostöövõimalustega välisriikidesse. Eestit külastanud 36-liikmeline esinduslik delegatsioon koosnes peamiselt Lõuna-Norra suuremate ehitus- ja kinnisvaraarendusettevõtete tippjuhtidest. Külalistele tutvustati KOKO arhitektide poolt viimase aja silmapaistvamaid arhitektuuriobjekte Tallinnas ning külastati Eesti suuruselt teise puitmajatootja Harmet OÜ moodulmajatehast Sauel.

“Norrakad on tuntud kui väga nõudlikud ja teadlikud kliendid, eriti puitmajade valdkonnas, kus neil on väga pikad traditsioonid” kommenteeris puitmaju tootva ettevõtte Nordic Houses KT juhatuse liige Argo Saul. “Meil on suur au, et puitmajaehituse võimalustega otsustati tutvuma tulla just Eestisse,” kommenteeris Saul.

Õppereis tipnes seminariga, kus fookuses just element- ja moodulmajaehitus. Teatavasti on nii Eestis kui Norras pikaajalised puitmajaehituse traditsioonid, oluline on jagada omavahel seniseid kogemusi ja käia kaasas arengutega turul.

“Visiit loob kindlasti hea fooni edaspidiste ärisuhete loomiseks, aitab veelgi elavdada Eesti puitmajade eksporti Norrasse ja tugevdab senist koostööd” kinnitas Saul.

Eesti on viimastel aastatel tuntust kogunud kui EL suurim puitmajade eksportöör, siinsete majatehaste toodang on jõudnud 70 riiki. Ligi 40% sektori toodangust eksporditakse Norrasse.

Lõuna-Norra ehitusettevõtjad ja kinnisvaraarendaja
Lõuna-Norra ehitusettevõtjad ja kinnisvaraarendaja

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed