18. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra ehitajad ja arendajad käisid Eestis luurel

Foto: Puitmajaliit
Eestis käisid kolmepäevasel visiidil Lõuna-Norra suurimad ehitajad ja kinnisvaraarendajad, mille eesmärgiks oli lähemalt tutvuda element- ja moodulmajade tootmisega ning luua kontakte Eesti arhitektide ja puitmajatootjatega.

“Eesti on jätkuvalt Euroopa suurim puitmajade eksportija ning mitmed meie ettevõtted rahvusvahelisel tasandil valdkonna arengu oluliseimad suunanäitajad. Sellest tulenevalt kasvab pidevalt rahvusvaheline huvi ka meie sektori ja tootjate vastu,” kommenteeris Eesti Puitmajaklastri tegevjuht Lauri Kivil norrakate visiidi tagamaid.

Norra suurpankSpareBank 1’l on hea tava korraldada kliendiüritusi, kus olulisemad kliendid viiakse tutvuma erinevate koostöövõimalustega välisriikidesse. Eestit külastanud 36-liikmeline esinduslik delegatsioon koosnes peamiselt Lõuna-Norra suuremate ehitus- ja kinnisvaraarendusettevõtete tippjuhtidest. Külalistele tutvustati KOKO arhitektide poolt viimase aja silmapaistvamaid arhitektuuriobjekte Tallinnas ning külastati Eesti suuruselt teise puitmajatootja Harmet OÜ moodulmajatehast Sauel.

“Norrakad on tuntud kui väga nõudlikud ja teadlikud kliendid, eriti puitmajade valdkonnas, kus neil on väga pikad traditsioonid” kommenteeris puitmaju tootva ettevõtte Nordic Houses KT juhatuse liige Argo Saul. “Meil on suur au, et puitmajaehituse võimalustega otsustati tutvuma tulla just Eestisse,” kommenteeris Saul.

Õppereis tipnes seminariga, kus fookuses just element- ja moodulmajaehitus. Teatavasti on nii Eestis kui Norras pikaajalised puitmajaehituse traditsioonid, oluline on jagada omavahel seniseid kogemusi ja käia kaasas arengutega turul.

“Visiit loob kindlasti hea fooni edaspidiste ärisuhete loomiseks, aitab veelgi elavdada Eesti puitmajade eksporti Norrasse ja tugevdab senist koostööd” kinnitas Saul.

Eesti on viimastel aastatel tuntust kogunud kui EL suurim puitmajade eksportöör, siinsete majatehaste toodang on jõudnud 70 riiki. Ligi 40% sektori toodangust eksporditakse Norrasse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785