8. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähi lükkas käima uue arenduse Tabasalus

Foto: Pähkli Kodu OÜ
Kinnisvara ettevõtja Kristjan-Thor Vähi eestvedamisel valmib Tabasallu kolmest moodsast ridaelamust koosnev ja 24 uut kodu loov ridaelamukvartal.

Vähi sõnul on 24 uuest esinduslikust kodust koosnev ridaelamukvartal esimene säärases mahus arendus päris Tabasalu südames viimase enam kui viie aasta jooksul, kuna valla tingimused uute eluasemete rajamisele on väga ranged.

“Valmistasime projekti ette põhjalikult ja arhitektuurikonkurss aitas leida keskkonda ideaalselt sobituva, ent kaasaegse ja valgusküllased ülimalt läbimõeldud siselahendustega kodud,” märkis Vähi.

Arhitektuurikonkursi võtjaks osutus PIN Arhitektid OÜ ja Kauss Arhitektid OÜ ühistöö.

Nii nagu sama arendaja hiljutise Lucca Kodu elurajooni puhul Tiskres kasutatakse ka Pähkli Kodu hoonete puhul energiatõhusat lähenemist ja ajas kestvaid kvaliteetseid materjale. “Me ei soovi kunagi teha niisama maju, vaid luua terviklikku elukeskkonda koos arhitektuurselt huvitavate, esinduslike ja praktiliste hoonetega,” lisas Vähi ning rõhutas ka olulist tähelepanu energiatõhususele: "Täpse enerigamudeli osas projekteerimine alles käib. Küll aga on projekti sisse kirjutatud parimad energiatõhusust tagavad materjalid."

Ehituse peatöövõtja selgub novembriks. Ridaelamute ehitus algab sel aastal ja esimene maja valmib 2016. aasta suvel. Elamud on jaotatud 100?150-ruutmeetristeks 4- ja 5-toalisteks mitmete terrassidega privaatseteks kodudeks.

Arhitektuurikonkursi võidutööks osutunud projekti valiku peamised kriteeriumid olid arhitektuurse visiooni sobivus keskkonda ning parimat funktsionaalsust pakkuv plaanilahendus.

Ligikaudne kogu kvartali investeeringu maksumus on 4,3-4,5 miljonit eurot.

 

Foto: Pähkli Kodu OÜ
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785