Hulljulge ehitaja eest vastutab tööandja

Hulljulged ehitajad
Hulljulged ehitajad

Ehitusettevõtted näevad palju vaeva, et töötajad tegutseksid objektil ohutult, kuid siiski on õnnetusjuhtumite arv suur. Kuidas mõjutada töötajaid, et nad kehtestatud reegleid täidaks?

Ehitusettevõtte OÜ Projekt ja Konsultatsioonid juhataja Kaido Kaasiku sõnul on ehituses ohutusega praegu kindlasti paremad lood kui tervel viimasel kümnendil, kuid näiteks Skandinaavia maadega võrreldes on meil veel pikk tee minna.

Noored suhtuvad ellu hoolivamalt. Kaasiku sõnul on OÜs Projekt ja Konsultatsioonid kindlad rutiinid, kuidas motiveerida töötajaid ohutult käituma. Kaasik tunnistas, et ­ainult töötaja teadlikkusele panustada ei saa, neile peab pidevalt meelde tuletama, et isikukaitsevahendid on ennekõike nende elu ja tervise säästmiseks, mitte inspektori tarbeks. Kaasiku sõnul on inimesed aastatega endast rohkem hoolima hakanud. “Saadakse aru, et see on oma tervis ja oma elu. Üllataval kombel on nooremad inimesed tööohutuses isegi arukamad kui staažikad töötajad,” märkis ta.

Pikemalt saad lugeda juba homme, 9. septembril, Äripäeva paberlehe vahel ilmuvast "Ehituse" rubriigist.

Osale arutelus

  • Kairi Oja
    Äripäeva kaasautor

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed