Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 7. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna linnapeal gigantsed plaanid

Foto: Andres Haabu
Ehkki Delfi andmetel käis Tallinna linnapea Edgar Savisaar läinud nädalal silmalõikusel, on tal linnajuhina visioon paigas: plaan on ehitada uus haigla ja korda teha linnahall.

"Me käärime käised üles, et teha taas suuri asju," vahendas Pealinn Savisaare sõnu."Me tahame ehitada linnarahvale uue moodsa haiglahoone ning linnahall peab taas muutuma pealinna üheks pärliks."

Savisaare jutu järgi kerkib Tallinna uus haiglahoone, kuhu koonduvad praeguste Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaigla raviüksused. "Sellest tuleks veelgi võimsam haiglakompleks kui Tartu Maarjamõisa," kuulutas pealinna meer. Ka on plaan muuta Kalevi keskstaadion rahvusvahelistele nõuetele vastavaks rahvusstaadioniks.

Linnapea sõnul võetakse lõpuks ette linnahall, mille korrastamine läheb maksma umbes 65 miljonit eurot. Plaan näeb ette, et linn müüb maha endale kuuluvad kinnistud linnahalli naabruses ning saadud raha eest remondib linnahalli saaliosa.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785