18. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakret kasvatas poole aastaga eksporti 12%

Sakreti tehas
Foto: Erik Prozes
Kuivsegude tootja Sakret OÜ kasvatas oma müügi aasta esimese kuue kuuga 9% ning ekspordi 12% võrra. Tootja prognoosib, et aasta teine pool toob veelgi suurema kasvu.

Sakret OÜ müük moodustas esimesel poolaastal 2,5 miljonit eurot ning ekspordimaht kasvas 500 000 euro võrra. Ettevõtte esimese kuue kuu käive Baltikumis moodustas ligi 9,2 miljonit eurot.

Sakreti tegevjuhi Ahto Leitudi sõnul olid Eesti ettevõtte peamised kasvumootorid mahutooted. „Olulist kasvu näitas betoonimüük. Ka suurenes fassaaditoodete müük, kuid oodatud jõulist kasvu polnud. Sellel on mitmeid põhjuseid: vähenenud riiklik toetus ja karmistunud tingimused, et üldse toetust saada. Kuid tänaste näitajate valguses võime olla üsna kindlad, et aasta teine pool tuleb parem. Sama kinnitavad ka ehitusettevõtted“, ütles Leitud.Edu ekspordi valdkonnas

„Vaatamata sellel, et Sakret OÜ tooteid on suhteliselt keeruline eksportida, oleme suutnud kasvatada eksporti 12%. Oluline on meie jaoks just see, et kiiremini kasvab rahaline käive võrreldes tonnidega, ehk teiste sõnadega tuleb ekspordi rahaline kasv kallimate toodete müügilt välismaale“, mainis Leitud.

Leitud märkis, et Sakret OÜ järgmise poolaasta suur eesmärk on kasvatada nende toodete müüki, mille kasumlikkus on suurem. „Betooni ja müürisegu head müügitulemused on küll rõõmustavad, aga paraku on nende toodete marginaal tagasihoidlik. Samas ei saa alahinnata ka mahutoodete müüki, sest nendel toodetel on oluline roll toote omahinna kujunemisel“, lisas ta.Tänavu mais läks Sakret OÜ Mäo tehas üle veeldatud maagaasile (LNG), mis vähendab ettevõtte kulusid ja on keskkonnasõbralikum.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785