Autor: Juhan Lang • 7. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordeconi käive langes, kasum kasvas

Foto: Raul Mee
Nordeconi käive langes teises kvartalis mullusega võrreldes veidi enam kui 4%, 42,09 miljonile eurole ning puhaskasum kerkis enam kui 8%, pea 1,6 miljonile eurole.

Poolaasta lõikes kukkus puhaskasum mullu sama ajaga võrreldes enam kui 46%, 243 000 eurole ning käive kasvas 2,6% võrra 69,2 miljonile eurole.

Nordeconi esimese poolaasta brutokasum langes mullusega võrreldes 27% võrra, 3,07 miljonile eurole. Brutokasumlikkus oli esimesel poolaastal 4,4% ja mullu samal ajal 6,2%.

Võrreldes eelmise perioodiga on ettevõtte teatel brutokasumlikkus langenud hoonete segmendis ning mõnevõrra paranenud rajatiste segmendis, kus kasum on peamiselt teenitud teedeehituses ja teehooldes.

Juhtkond möönis börsiteates, et ehitusturu paigalseisu ja sellega kaasnevat äärmiselt tihedat konkurentsisurvet on nad juba varem endale teadvustanud ja püüdnud sellele vaatamata kasumlikkust säilitada. Sel aastal ei ole ettevõtte teatel oodatud paranemist rajatisteturul toimunud ning uute projektide algus on lükkunud pigem edasi. Hoonete valdkonnas on pakkumisaktiivsus suhteliselt suur, kuid turul sõlmitavate ehituslepingute hinnad ei kata enamasti kaasneda võivaid riske ning sunnivad ettevaatusele.

Kontserni juhtkonna kinnitusel jätkatakse lepingute hankimisel valitud kurssi, mille kohaselt lepinguid ei sõlmita pelgalt portfelli kasvatamiseks ning uued tööd ei tohi viia kontserni tegevusriske senisest oluliselt kõrgemaks.

Kontserni väljaspool Eestit teenitud müügitulu moodustas 2015. aasta esimesel poolaastal ligikaudu 4% kogu müügitulust. Samal perioodil aasta tagasi oli välisturgude osakaal müügitulust 7%. Välisturgude osakaalu vähenemine Nordeconi müügitulus tuleneb käibe langusest Soomes seoses suurprojektide lõppemisega.

Suurenenud on Ukraina suhteline osakaal, kus jätkub peamiselt ühe hooneteehituse valdkonna lepingu täitmine.

Pikemalt saab Nordeconi värskete majandustulemustega tutvuda siin.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785