Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 6. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli liinid sai lõpuks ostja?

Foto: Tallinna linnavalitsus
Kuigi talvel võistles Kopli liinide pärast veel kaks firmat, Fund Ehitus ja Pro Kapital, siis nüüd on jäänud liinidele vaid üks kosilane.

Tallinna linna omandis olevad 82 kinnistut ehk Kopli liinid olid enampakkumisel alghinnaga kokku 1,5 miljonit eurot, kinnistud müüakse ühtse müügiobjektina kombineeritud pakkumise korras.

Eesmärk on leida Kopli liinide maa-alale arendaja, kes ehitab välja sealse elamuala koos elamuala teenindamiseks vajaliku taristuga - kanalisatsiooni- ja veetrassid, tänavad, spordiväljakud, haljasalad jms.

Arendaja peab alale kavandama ja välja ehitama ka avalikult kasutatava rannapromenaadi ja rannapargi ning ranna ja hoonete vahelisele alale spordi- ja mänguväljakud, koerte jalutusalad jms.

Kopli liinide kombineeritud pakkumise esimesele etapile laekus kaks pakkumist. Pakkumised tegid OÜ Fund Ehitus ja AS Pro Kapital Grupp. Kopli liinide ostuks lõpliku pakkumise tegi Fund Ehitus.

„Kuigi üks kahest pretendendist lõpliku pakkumise tegemisest loobus, loodame, et laekunud ainus pakkumine on igati aktsepteeritav ning saame lõpuks Kopli liinide müügile joone alla tõmmata," ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk. Kopli liinidele on arendajat otsitud juba kaheksa aastat. Kuigi huvilisi on olnud, on asi alati katki jäänud.

Võrgu sõnul pakkumise täpset sisu praegu veel avalikustada ei saa. „Enne peab komisjon pakkumise läbi vaatama ning veenduma, et see vastab kõigile esitatud tingimustele.“

Pakkumise edukaks tunnistamise otsustab Tallinna linnavalitsus kuu jooksul pärast lõplike pakkumiste esitamist, s.o hiljemalt 5. septembriks. Müügileping sõlmitakse hiljemalt kahe kuu jooksul arvates pakkumise edukaks tunnistamisest, so hiljemalt novembriks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785