Autor: Marge Ugezene • 30. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanus Otsa: Kreeka sülitab põhimõtetele

Jaanus Otsa
Autor: Andras Kralla
Ehitusettevõtja Jaanus Otsa hinnangul on Kreeka ja selle juhtkond loobunud igasugustest põhimõtetest.

Otsa sõnul ütles Kreeka peaminister Alexis Tsipras välja, et eelmised valitsused, mis laenu võtsid, olid vastutustundetud ja nende tehtu ei kehti. “Sellega on öeldud, et võlaõigusseadus, mis on umbes 23 sajandit vana, ei kehti. See on täiesti fundamentaalne avaldus. Samuti tähendab Tsiprase poolt öeldu, et ka õiguslik järjepidevus ei kehti. Kreeka sülitas sellele,” rääkis Otsa Äripäevale.

Otsale tundub, et põhimõtted, mis on tegelikult tähtsad, ei ole paljudele üldse olulised, sealhulgas Kreeka juhile Tsiprasele. “Euroopa Liidus elab ligikaudu 500 miljonit inimest, kelle seas on haritud ja tarku inimesi kindlasti väga palju. Kui nad ei näe seda, mida mina, siis on kolm varianti: mina olen loll (mis on kõige tõenäolisem); teine ja väga halb variant, et kõigil on täiesti ükskõik; või kolmas ja kõige tõenäolisem variant, et kõik saavad asjadest aru, aga läänemaailmas kehtivad topeltstandardid,” ütles Otsa.

Tema hinnangul on referendumi korraldamine mõttetu. “Midagi ei ole referendumile panna, sest seda lepingut ei ole enam ammu. Leping (päästepakett) võlausaldajate ja Kreeka valitsuse vahel lõpeb 30. juunil, mistõttu ei ole Kreeka rahval 5. juulil midagi hääletada,” rääkis ehitusettevõtja Jaanus Otsa saabuvast Kreeka referendumist.

Ta on kindel, et olenemata referendumi tulemustest ja lahendustest, on nende mõju Eestile olematu. See, et Kreeka ei suuda võlgu tagasi maksta, on olnud ilmselge algusest peale. „Ükski normaalselt mõtlev inimene ei uskunud seda. See ei olegi võimalik, et sentigi tagasi makstakse. Olen käinud Kreekas. Uskuge mind, neil pole ühtegi probleemi kohustuste täitmata jätmisega, mitte ühelgi, ei tavainimese ega poliitikute tasandil,“ lausus Otsa, kelle sõnul ei juhtu midagi ei siis, kui Kreeka euroliidust lahkub ega ka siis, kui jääb. “Kreekast ei sõltu mitte midagi, minu arvamustest ka mitte.”

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785