Autor: Tõnu Toompark • 23. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: I kvartalis sai kasutusloa 1065 eluruumi

Eluruum
Foto: Andras Kralla
2015 I kvartalis sai statistikaameti andmetel Eestis kasutusloa 1065 eluruumi. See on 36% aastatagusest enam.

Tegemist on esimese kvartaliga peale 2008. aastat, mil kasutusloa saanud eluruumide arvu pidi kirjutama nelja numbriga.

Loomulikult lõi eluruumide valmimisega paralleelselt rekordi valminud eluruumide pind. 2015 I kvartalis valmis 105 000 m2 eluruume.

Valminud eluruumide keskmine pind oli 98,6 m2. See on pisut vähem kui varasemate kvartalite jooksul. Keskmise eluruumi pindala vähenemise taga on korterite ehk väiksemate eluruumide osakaau suurenemine kogu kasutusloa saanud eluruumide hulgas.

Valminud eluruumide arv ja pind kvartalite lõikes

Keskmise uue eluruumi pind kvartalite lõikes, m2

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785