3. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sandor Liive valiti Nordeconi nõukokku

Sandor Liive ja Nordeconi suuromanik Toomas Luman
Foto: Andras Kralla
Maikuus valiti korralisel aktsionäride koosolekul Eesti Energia endine juht Sandor Liive ehitusettevõtte Nordeconi nõukogu liikmeks.

Räägitakse koguni, et Liivest saab varsti uus nõukogu esimees, kuid ise ta seda ei kinnitanud. „Vot sellist juttu pole olnud. Teil on selline info või? Minul sellist informatsiooni ei ole,“ ütles Liive. Tema sõnul pole uus nõukogu veel kogunenud ja seetõttu pole esimeest valitud.

Samal, 20. mail peetud aktsionäride koosolekul tehti otsus, et juuni esimesest kuupäevast tõuseb nõukogu esimehe põhitasu 7490 euroni kuus ja ülejäänud liikmete tasuks saab 1000 eurot kuus.

Äripäev küsis Liivelt, milline oli tema motivatsioon ehitusettevõtte nõukogusse asumisel. „See ei vääri nii palju tähelepanu praegu. Olen otsustanud, et ma mõningates nõukogudes võin kaasa lüüa ning tehti selline ettepanek. Mingit väga pikka lugu sealt ei ole küll kirjutada,“ väitis Liive.

Mai alguses kirjutas Eesti Ekspress, et Liive on suundus PR-ärisse – ta omandas 25% suuruse osaluse PR-firmas Callisto Group, mille asutaja on samuti Eesti Energias töötanud Merlis Nõgene.

Samuti ei rutanud Liive rääkima Nordeconi visioonist, väites, et tegu on börsiettevõttega. „Seda räägib ikka ettevõtte juht, nõukogu on järelevalve organ,“ ütles ta.

Möödunud aasta lõpus Eesti Energia juhi kohalt taandunud Sandor Liivele kehtib veel konkurentsipiirangu leping, mistõttu pidi ta uude ametisse asumisel energiafirma nõukogu esimehelt Erkki Raasukeselt nõusolekut küsima. Liive sõnul takistusi polnud.

Autor: Katariina Krjutshkova

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785