19. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anonüümsust sooviv arendaja ehitab Kalevi staadioni kõrvale äri- ja elamuhoone

Uus äri- ja elamuhoone südalinnas
Autor: Sirkel&Mall
Tallinna Linnavalitsus andis rohelise tule Kalevi Staadioni juurde kerkivale äri- ja eluhoone ehituseks. Hoone aadressiks on Staadioni 8. Hoone on projekteerinud projekteerimisettevõte Sirkel & Mall OÜ. Arenduse planeeritud maksumus on 11 miljonit eurot.

Uue hoone projekteerimisel on Sirkel & Mall OÜ on projekteerimisel arvestanud Eesti rahvusmustritega, mis jooksevad hoone kolmel küljel. Hoone ülemistelt korrustelt avaneb hea vaade kogu linnale ja sinna kõrvale Kalevi Staadioni asemele planeeritud Eesti Rahvusstaadionile.

Hoone on projekteeritud BIM (Building Information Modelling - toim) põhimõtteid ja kaasaegseid energianõudeid silmas pidades.

Hoonel on ruutmeetreid ca 7500 ja m2 hinnaks on esialgu arvestatud ca 1500 €. Arenduse summaks on planeeritud ca11 000 000 eurot ja ehitusaega kokku u 12 kuud.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on muuta Staadioni tn 8 kinnistu sotsiaalmaa maakasutuse sihtotstarve 75% ulatuses elamu- ja 25% ulatuses ärimaaks ning määrata ehitusõigus ja krundi kasutamise tingimused 6 maapealse ja kahe maa-aluse korrusega hoone rajamiseks.

Planeeritav ala asub Kesklinnas, Kalevi spordikompleksi piirkonnas ja on piiratud idast Kalevi keskstaadioni parklaalaga, läänest kergejõustiku spordihalliga, põhjast Herne tänavaga, lõunast Poolamägi haljasalaga.

Hoone arendaja soovib jääda anonüümseks, sest Linnavalistusest anti välja ehitusluba värskelt ja teadaolevat ehitajat ei ole veel. Ehitusega plaanitakse alustatakse 2016 aasta kevadel.

Tallinna linnaplaneeringute registri andmetel on Staadioni tn 8 kinnistu omanikuks AMKOR INVEST OÜ, kelle esindajaks on märgitud Miroslav Berezovski. Planeeritud alale jääb ka osa transpordimaa sihtotstarbega Staadioni tänav kinnistust, mis kuulub Tallinna linnale.

Kinnistu on praegu hoonestamata, kuigi kinnistu eelmisele omanikule on Tallinna Linnaplaneerimise Amet juba 2005.aastal väljastanud ehitusloa muu spordihoone ja hotelli elektrikaabli ehitamiseks. Ehitusega pole käesoleva ajani alustatud.

Detailplaneeringu menetluskäigu järgi soovis esmalt asuda sinna ehitama OÜ Kalevi Hotellid, kelle esindaja oli Tõnu Tõniste. Kinnistu praegune omanik on loobunud muu spordihooneehitamisest ning soovib sinna ehitada äri- ja elamuhoone, mille kohta ka ehitusluba anti.

Autor: Sirkel&Mall
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785