11. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einstein jätkab Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juhina

AS Kunda Nordic Tsemendi tegevjuht Meelis Einstein
Foto: Raul Mee
Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu (EETL) juhatus valis liidu juhatuse esimeheks taas AS Kunda Nordic Tsemendi tegevjuhi Meelis Einsteini, Einstein on juhtinud liitu ka aastatel 2011-2015.

Ehitusmaterjalitootjad on suutnud igal aastal kasvatada müüki nii koduturul kui ka eksporti, mis moodustab 35% kuni 40% kogu müügimahust ning tegutsevad jätkuvalt selle nimel, et sektori konkurentsivõime ja ekspordisuutlikkus paraneks. Koostöös teiste huvigruppidega jätkab liit avalikkuse teavitamist sellest, millist mõju avaldavad kaudsed ja otsesed maksud, sh näiteks keskkonnatasud ja kütuse aktsiis, tööstuse konkurentsivõimele.

„Ehitusmaterjalitootjad tunnevad heameelt, et meie liit on olnud tunnustatud koostööpartner nii ettevõtetele kui avaliku sektori organisatsioonidele,“ ütleb taas ehitusmaterjalide tootjate liitu juhtima valitud Meelis Einstein. „Samas ootame me Riigikogult ja valitsuselt senisest enam kodumaisel toormel põhineva ja ekspordivõimelise tööstuse väärtustamist ja toetamist – üldistatult võib öelda, et üks töökoht tööstuses annab juurde kaks kaasnevat töökohta muudel tegevusaladel,“ lisab ta.

Liidu ettevõtted peavad tähtsaks ehituse ühtse tehnilise baasi ja hea tehnilise arusaama kujundamist, nii lüüakse kaasa standardimistöös ning juhendite koostamises. Liit on üks olulisemaid Eesti Standardikeskuse koostööpartnereid, juhendeid on koostatud koostöös nii Riigi Kinnisvara AS-i kui Tööinspektsiooniga. Lähiaastate üks prioriteete on Euroopa ehitustoodete määruse (CPR) rakendamine.

Uus juhatuse koosseis

EETL valis oma 7. mail toimunud korralisel aastakoosolekul uue kümneliikmelise juhatuse, kuhu kuuluvad:

Meelis Einstein (AS Kunda Nordic Tsement), 

Tõnis Neilinn (Avatäidete tooterühma juht, AS Malmerk Fassaadid), Vaido Leosk (AS E-Betoonelement) ja Toomas Vainola (AS Rudus) (mõlemad Betooni tooterühmast), Mart Arro (Ehitustoote tooterühm, AS Saint-Gobain Ehitustooted), Peep Siimon (Terase tooterühm, AS Esco/Weckman), Veljo Haube (OÜ Väo Paas, Sideainete ja täitematerjalide tooterühm), Vallot Mangus (AS TMB), Egon Mats (AS Lasita Aken), Ivar Sikk (AS Aeroc Jämerä). Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu uue revisjonikomisjoni koosseisu kuuluvad Jaak Saar (OÜ VKG Plokk) ja Ave Saksen (AS Jeld-Wen Eesti).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785