Vilcon Ehituse omanik: Tulemustasu on liikumapanev jõud

Vilcon Ehituse omanik ja juhatuse liige Indrek Saa
Vilcon Ehituse omanik ja juhatuse liige Indrek Saa

Vilcon Ehituse ühe omaniku ja juhatuse liikme Indrek Saare sõnul seatakse ettevõttes tavapäraselt iga saadud lepinguga meeskonnale ülesanne, mille täitmine toob boonuseid.

Meil on enamik töötajaid objekti- ja projektijuhid, kes veavad ehitust. Iga uue lepinguga seatud ülesanne on põhjus, miks 2013. aastal olid kõrgemad palgad. Kui võtta meie põhikuupalk, siis me kindlasti ei oleks nii esirinnas.

2013. aastal oli meil väga hea aasta, mitu projekti sai lõpetatud ja inimesed on saanud tavapärasest rohkem raha. Seega, kui ettevõttel on läinud hästi, siis läheb hästi ka inimestel. Eelmine aasta meil tulemustasude poolest nii hea ei olnud. Usun, et olukord on aasta- pooleteise pärast oluliselt parem kui täna.

Töötajaid motiveerib kogu komplekt. Ainult raha pärast ei käida tööl. On teisigi ettevõtteid, kus teeniks sama raha. Meil on väike, sõbralik ja kokkuhoidev kollektiiv, mis on tänapäeval oluline. Suhted töötajate vahel on paremad ja lähedasemad kui suuremates ettevõtetes, kus töötaja kõiki kolleege ei tunnegi. Mõni inimene on ka tagasi tulnud meie juurde sellepärast.

Põhipalk muutub meil ka, kuid tulemustasu jääb liikumapanevaks jõuks. Põhipalka oleme tõstnud vastavalt ümberringi toimuvale, lähtume majandusolukorrast. Viimati tõstsime palka 2013. aasta lõpus.

Häid inimesi ei ole tegelikult võtta, töötajad tuleb kas ise välja koolitada või konkurendilt üle lüüa.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed