Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 9. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko ja Arco tulemused üllatasid börsianalüütikuid

Autor: Andras Kralla
Et paremat ülevaadet saada neljanda kvartali tulemustest, palus Äripäev SEB ja LHV analüütikutel neid kommenteerida. Ühtlasi katavad mõlemad pangad ka enamus Tallinna börsifirmadest ja seetõttu on nad nende käekäiguga hästi kursis.

Tulemustest koorus välja, et suurima positiivse üllatuse pakkusid Merko Ehitus ja Tallinna Kaubamaja, mis suutsid jõudsalt kasvatada puhaskasumit ning teatasid soovist maksta dividendi. Kehvad tulemused olid aga PRFoodsil, Baltikal ja Olympicul. 

Head tulemused oli Tallinna Kaubamajal, Merkol, Arco Varal ja Ekspress Grupil.

LHV Panga analüütikute Joonas Joosti ja Shana Gavroni sõnul oli kahtlemata väga tugeva aasta lõpuga üks kõige suuremaid üllatajaid Merko Ehitus, kes ligi kahekordistas eelmise aastaga võrreldes oma neljanda kvartali puhaskasumi. Sellise tulemuseni viisid eelkõige üllatavalt tugevad tulemused nii kinnisvaraarenduse kui ka üldehituse segmendis. Merko teatas soovist maksta dividendi aktsia kohta 41 senti. Lisaks teeb Merko ettepaneku vähendada aktsiakapitali 4,1 miljoni euro võrra ehk 23 senti aktsia kohta.

Ka Arco Vara valmistas positiivse üllatuse, kuna ettevõtte edukas korterite müük Bulgaarias oli üks neljanda kvartali positiivsemaid üllatusi. Ettevõte suutis neljandas kvartalis klientidele üle anda oodatust rohkem kortereid, millel oli LHV analüütikute sõnul väga suur positiivne mõju ettevõtte majandustulemustele.

Keskpärased tulemused olid Silvano Fashion Groupil, Tallinkil ja Nordeconil. 

Nordeconi neljanda kvartali kahjum kujunes kardetust väiksemaks, kuid erinevus tulenes asjaolust, et ettevõte ei hinnanud aasta lõpus alla oma Ukraina varasid. Ehitustegevuse kasumlikkus jäi seekord LHV prognoosist nõrgemaks.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785