4. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ehitusettevõtjate maksuvõlad Soomes kasvavad

Foto: Raigo Pajula
Viimastel aastatel on Soomes kasvanud välisettevõtete maksuvõlad. Märkimisväärne maksuvõla kasv on olnud ehitussektoril. Veelgi enam on kasvanud väliettevõtete maksuvõlad.

Soomes viidi läbi uuring, kust selgus, et erinevate tegevusvaldkondade maksuvõlg on kasvanud aastatel 2008-2013 ligi kolme miljardi euroni, milles on suurt rolli mänginud välismaised ettevõtted. Arvuliselt on Soomes maksuvõlglaste nimekirjas umbes 2700 välisettevõtet, mis moodustab 19% Soome äriregistris olevatest välismaistest äriühingutest, kirjutab Rakennuslehti.

Kokku on piiri tagant olevate ettevõtete maksuvõlg kasvanud kahe aastaga 4 protsendipunkti.

Soome võitleb varimajandusega ehitussektoris

75% maksuvõlglastest välisettevõtetest kuuluvad eestlastele. Maksuvõla kogusumma osakaal on eestlaste puhul 52%, millest enamik on ehitusettevõtted.

Maksuvõlaga tegevust jätkavate ettevõtete osakaal on Soome maksuameti andmetel vaid 18%. Kõikidest maksuvõlgades ettevõtetest on põhjalikumalt kontrollitud 5% ettevõtetest, kellest ligi pooled on seotud varimajandusega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785