Autor: Sulev Senkel • 25. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametist lahkuv Mölder: tegime õiged otsused õigel ajal

Foto: Raul Mee
Kolm aastat tagasi TREV2 Gruppi juhtima asunud Erki Mölder tõdes Ehitusuudistele antud kommentaaris, et grupp kogu tervikuna on paremas seisus kui eales varem.

Ehitusuudistele laekus teade, et lahkute ametist. Mille valite järgmiseks väljakutseks?

Jah, info õige. Uut väljakutset ei ole. Võtan praegu vabamalt. Üks faas sai edukalt läbi, siis võib väikese pausi võtta. Lahkusin juhatusest omal soovil.

Mis oli teie juhitud perioodil TREV2 kogu grupile suurimad töövõidud?

Tagasivaates kuni aastani 2012 gruppi eriti hästi juhitud ei oldud. Iga grupi ettevõtte juht oli oma kuningriigis kuningas. Grupi siseselt omavaheline konkureerimine, puudus suur pilt. Tegeleti palju grupi põhitegevusega mitteseotud tegevustega nagu näiteks müüdi kütust Pääsküla tanklas, müüdi vett, tegeleti jäätmetega. 

Kõik mitte põhitegevusega seotud ärid sai maha müüdud või kinni pandud. Kogu juhtimisstruktuur sai ümber kujundatud, kus igal juhil on nüüd selge vastutus.

Kindlasti tuleb esile tuua ka seda, et lõpetasime enne Ukraina-Vene kriisi kõik tegevused Venemaal. Sellega sai suure hulga riske maandatud, millega praegu mitmed ettevõtted peavad tegelema. Kriisi alguses meil nööri jala ümber enam ei olnud.

Kindlasti tuleb esile tuua kogu grupi finantstervise paranemist. Viimased aastad oleme suutnud ettevõtet hoida kasumis, refinantseerida kõik laenud ja mis annab rohkem vabadust edasi tegutsemiseks.

 

Ehitusuudised.ee toimetus soovib Erki Mölderile edu uutel väljakutsetel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785