11. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakreti käive kasvas aastaga 14 protsenti

Autor: Veiko Tõkman
Eesti ühe suurema kuivsegude tootja, Mäo tehase Sakret OÜ käive tõusis mullu auditeerimata andmetel 5,2 miljoni euroni, mis on 14% rohkem võrreldes 2013. aastaga.

Baltimaades tõus ligi 20%

Sakret grupi üldine käive Baltimaades suurenes aastaga 17 protsendi võrra ja ületas 20,5 miljonit eurot. Sakret grupi eksport kasvas võrreldes 2013. aastaga hüppeliselt – 41 protsendi võrra. Sakreti Baltimaade tehaste peamised eksporditurud on endiselt Soome, Rootsi, Norra ja Island.

Tõus ka 2015. aastal

Sakret OÜ tegevjuhi Ahto Leitudi sõnul eeldab Eesti kuivsegude tootja 2015. aastal teatavat ekspordi kasvu.

„Tulenevalt sellest, et kuivsegusid kaugetesse riikidesse eksportida ei ole otstarbeks, jäävad meie peamisteks eksporditurgudeks Soome ja Skandinaavia riigid. Kõne alla võiks tulla ka eksport Venemaale Peterburi piirkonda, kuid ebastabiilne poliitiline olukord ja nõrk rubla teevad ekspordi nimetatud piirkonda väga riskantseks,“ ütles Leitud. Tema sõnul jääb – vaatamata lootusele ekspordi kasvu suhtes – Sakret OÜ prioriteediks siiski kohalik Eesti turg.

Sakreti turuosadest rääkides mainis Leitud, et Eesti turul on tootja jaoks tugevaimaks segmendiks praegu restaureerimiskrohvid, mis on mõeldud spetsiifilistele hoonetele, nagu näiteks Tallinna ja Tartu vanalinnas asuvad majad.

„Tegemist on kiiresti areneva tootegrupiga Eestis,“ ütles Leitud. 2015. aasta prioriteese kasvusuunana näeb aga Sakret enda jaoks plaatimissegude segmenti.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785