Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalleim korter müüdi ligi miljoni euroga

Foto: Veiko Tõkman
Mullu müüdi Tallinna ja kogu Eesti kalleim korter vanalinnas 940 000 euroga. Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis aastaga 15,4%.

18. veebruaril toimub Äripäeva Kinnisvarakonverents 2015, kus teiste seas räägib Aavo Kokk teemal “Kanada onu ja Vene sõbra müüt” ehk milline on tegelikkus välismaiste investorite leidmisel ja kuhu liigub investorite raha lähiaastatel. Lisainfo SIIT

Suurim (24%) hinnatõus oli Põhja-Tallinna linnaosas ning väikseim (7%) Haaberstis. Kinnisvarafirma 1Partner tegevdirektor Martin Vahter ütles maa-ameti statistikat analüüsides, et Põhja-Tallinnas tuli suur kasv peamiselt uute ja kallimate korterite osakaalu suurenemise tõttu, mitte niivõrd vanade puumajade väärtuse kasvu pealt.

2014. aastal tehti Tallinnas kinnisvaraga 73 tehingut, mille maksumus ületas miljoni euro piiri ning kalleim hoone vahetas omanikku 26 miljoniga.

Vahteri sõnul tehti mullu Tallinnas keskmisest enam kalleid tehinguid. Kui tavapäraselt tehakse kõige rohkem tehinguid Lasnamäe kahetoalistega, siis mullu oli kõige populaarsem kaup Kesklinnas asuv 70ruutmeetrine korter. "See näitab selgelt, et turul liigub varasemast palju rohkem raha,” ütles Vahter ja lisas, et Lasnamäe oli mullu tehinguarvult teine ja Mustamäe linnaosa kolmas.

Mullune Tallinna kõrgeima hinnaga müüdud eramu asub Kakumäel ja maksis 1,1 miljonit. Kokku tehti Tallinnas 2014. aastal eramutega 374 tehingut, mis on 3,6% vähem kui aasta varem, kuid tehingute maksumus kerkis 11,9%, 72,4 miljoni euroni.

Kalleim krunt müüdi mullu 450 000 euroga ja see asus Pirita linnaosas. Kokku tehti Tallinnas kruntidega 30% enam tehinguid kui aasta varem ning tehingute kogumaksumus kasvas 40%.

Statistika kohaselt oli Tallinna ja ka Eesti aasta kalleim kinnisvaratehing Viru ringi ääres asuva Metro Plaza ärihoone müük 26 miljoni euroga East Capital fondile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785