19. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allianss hankemudel on Soomes end tõestanud

Allianss hankemudel leiab põhjanaabrite juures üha enam rakendust, sest see on end tõestanud targa ja läbipaistva investeeringuna. Eelmine nädal teatas Soome meedia, et allianss hankeleping sõlmiti ehitusfirma SRV Rakennus OYga Helsingi ülikoolihoone renoveerimiseks.

Üha enam ehitusprojektide tellijaid kasutavad Soomes hangete puhul allianss hankemudelit, mille tulemused on andnud ettevõtetele kasumlikumad projektid ning tellijale kindluse soovitud tulemuse osas.

Eelmisel nädalal sõlmis Helsingi ülikool oma peahoone ja kõrvalhooned alliansslepingu ehitusfirmaga SRV Rakennus OY. Projekteerija poole pealt valiti võitjaks JKMM Arhitektid.

Kuidas allianss hankemudeli puhul võitjaid valitakse ja kuidas käib töö projekti keskel, kuuleb juba lähemalt Soome tellijapoolsest kogemusest 29. jaanuaril Hangetekonverentsil. Lisainfo ja juba registreerunud osalejad siit

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785