Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 16. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanskast maha jäänud jäljed on sügavad

Üle-eelmise aasta lõpus Eestist lahkunud Skandinaavia ehitushiid Skanska on oma mõju siia jätnud nii oma üksuste baasil tekkinud uute ettevõtete kui ka koos parteritega rajatud objektide näol.

Eelmises ehituse kuukirjas detsembris märkis lahkunud ettevõtte juhatuse esimees Andres Aavik rahulolevalt, et Skanska endiste tulemusüksuste baasil on Eesti turule tekkinud uued firmad nagu Nordpont, Baltpile, RVT Ehitus, Liven Kinnisvara. „Kõik need nimetatud firmad on selgelt spetsialiseerunud oma valdkonnale," ütles ta, lisades et paljud endised Skanska töötajad liitusid nende firmadega.

Kuidas meenutate koostööd Skanskaga? Meil olid ühised ja selged taotlusedMati Pops

Citycon OY Baltikumi äridirektor

Skanskaga oli meil koostöö Rocca al Mare laiendusel aastatel 2007 – 2009. See oli väljakutse meile kõigile, kuna laiendus toimus tegutsevas kaubanduskeskuses ja see nõuab väga hoolikat ehituse planeerimist ning head koostööd ehitaja ja keskuse vahel. Algusest peale oli planeeritud ka ehitus LEED sertifikaadi vastavusele ning kuigi see oli esimene avalik ehitis Eestis, mis seda taotles, siis meie taotlused selles olid selged ja ühised.

Teeksime koostööd ka edaspidi

Roomelt Needo, AS Kurmik projektgrupi juhataja

Skanska tellimusel tegelesime Võru Vesi objektil veereservuaari betoonkonstruktsioonide projekteerimis- ja ehitustöödega, mis valmis 2010. Koostöö sujus hästi, kokkulepitud rahasummad saime kätte.  Kui Skanska Eestis jätkaks, teeksime koostööd ka edaspidi.

Võrreldes teiste peatöövõtjatega hakkas silma pisut keerukam bürokraatia tase, tegeldi vähem sisuliste ja rohkem formaalsete küsimustega, mis aeg-ajalt oluliselt tähelepanu kõrvale juhib.

Mis jälje on Skanska seoses lahkumisega veel Eesti ehitusturule andnud, loe 16. jaanuari Äripäeva erilehest "Ehitus".

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785