Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 16. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituse TOPi võitja edu tõi tegevus Ukrainas

Novembris avaldatud Äripäeva ehitusettevõtete TOP-i kindel võitja Riverside OÜ 2013. aasta edu tulenes peamiselt läbi Ukrainas tegutseva tütarettevõtte tegevuse.

Riverside juhatuse liige Katrin Horn selgitab, et kontserni mullune suur käibe- ja kasumikasv on peamiselt tingitud ehitustööde peatöövõtu ja ehitusteenuste ning tarnete teostamisest Riverside Ukraina tütarettevõttele ning sealsetele tellijatele. Riverside OÜ-l oli 2013. aasta majandusaasta aruande esitamise hetkeks kaks 100% osalusega tütarettevõtet. Ukrainas tegutsev Steelf OOO ja Saksamaal alates 23. jaanuarist 2014 registreeritud Riverside Export GmbH. Riverside OÜle kuulunud ja Eestis tegutsenud DeltaMax Group OÜ müüdi novembris 2013.

Ettevõtte konsolideeritud müügitulu oli mullu 42mln eurot ning ärikasum sealjuures märkimisväärsed 7,25 mln. Aasta varasemaga võrreldes kasvas käive 1,82 ning ärikasum koguni 3,31 korda.

Majandusaasta aruandes nimetab ettevõte mitmeid erinevad ehitusvaldkondi, millega tegeletakse - ehitustööde peatöövõtt, ehitusekspertiiside teostamine, ehitusseadmete rentimine, puurkaevude puurimine ning mikrovaiade-, pinnaseankrute ja maasoojuspuuraukude rajamine.

Katrin Horn märgib, et kõik ei ole nii suurejooneline, kui kirjapandust võiks järeldada. „Riverside põhiline tegevusala on siiski ehituse peatöövõtt, lisategevusalaga tegutseme pinnaseankrute ja mikrovaiade sektoris. Ehitusseadmete rendil on meie käibest äärmiselt väike osakaal - tegemist on spetsiifiliste seadmetega nagu suure tootlikkusega kompressor, spetsiifilised tungrauad jne. Ehitusekspertiise me hetkel sisuliselt ei tee, pigem jääb meie tegevus selles valdkonnas nõustamise tasemele ja sedagi pigem vaiade, mikrovaiade ja pinnaseankrute valdkonnas.”

Raskel ajal panustatakse töötajate arendamisse

Saabuvale aastale minnakse ettevõttes vastu realistlikult. Majandusaasta aruandes märgiti, et vaatamata muutunud problemaatilisele olukorrale tegutsetakse Ukraina turul edasi. Riversidel ei ole konsolideeriva ettevõttena ei otseseid ega kaudseid kohustusi Steelf OOO ees, Riverside OÜ ei ole garanteerinud ega taganud oma Ukrainas tegutseva tütarettevõtte tegevust.

„Kindlasti on tulemas raske aasta ja mitte ainult ehitussektoris, kus tööd on ilmselgelt vähe. Uueks aastaks plaane tehes panustamegi pigem töötajate arendamisse ja koolitusse, millega kiiretel tööd täis perioodidel piisavalt tegeleda ei ole võimalik,” selgitab Riverside juhatuse liige Katrin Horn ettevõtte tulevikuplaane.

Riverside OÜ numbrites:

Loodud: 2003

Töötajate arv: 198Osanikud: Construction Consulting Group OÜ (50 %), Miosotis OÜ (35 %) ja Mirje Põld(15%)Müügitulu:  42,04 mln eurot 2013. aastal ning 23,07mln eurot 2012. aastalÄrikasum: 7,25 mln eurot 2013. aastal ning 2,19mln eurot 2012. aastalEelmise aasta müügitulust teeniti Eestis 9,8mln eurot ning väljapool EL-li 31,89mln

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785