9. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: Keskmine korteri ruutmeetri ületas 1500 euro piiri

Tallinna korteri keskmise pinnaühiku hind ületas novembris esmakordselt peale 2007. aasta detsembrit 1500 euro taseme, analüüsib Eesti üks suuremaid kinnisvaraettevõtteid 1Partner maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on müüki tulnud suur hulk uusi arendatud kortereid ja see peaks hindu ohjes hoidma.

Ärikinnisvaraga tehakse julgeid tehinguid

“Mõistliku hinna ja kvaliteediga arendused müüvad hästi, kehvematel ja kallimatel läheb raskeks. Kui erakinnisvara turuaktiivsus aasta lõpus langeb, siis ärikinnisvaraga tehakse praegu palju suuri ja julgeid tehinguid. Kinnisvarafondid kulutavad oma ülejäänud vahendeid ning peale tuleb ka Venemaalt pagevat raha,” ütles Vahter.

Novembris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 952 ostu-müügitehingut, mis on 4,9 protsenti vähem kui oktoobris. Korteritehingute aktiivsus langes kuuga 10,7 protsenti, kuid ruutmeetri keskmine maksumus tõusis 4,6 protsenti 1529 euroni. Novembris müüdi kalleim korter 453 000 ja odavaim 4700 euro eest.

Tallinnas müüdi novembris 20 hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on kaheksa võrra rohkem kui oktoobris. Kalleim krunt müüdi 1 000 000 ja odavaim 12 000 euro eest.

1Partner Kinnisvara avaldab iga kuu esimeses veerandis möödunud perioodil sooritatud kinnisvaratehingute turuülevaate. 1Partner Kinnisvara on Eesti üks juhtivatest kinnisvarafirmadest. Äripäeva koostatud 2014. aasta kinnisvarafirmade TOP-is teenis 1Partner Kinnisvara esikoha. Vaata Äripäeva TOP ettevõtteid aadressil http://www.aripaev.ee/top

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785