Autor: Pille Ivask • 26. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko kiikab üle piiri

Kehvemapoolne kodumaine ehitusturg paneb Merko Ehitust üle piiri kiikama.

"Tänavu üheksa kuu arvestuses teenis kontsern Lätist ja Leedust 31,5% müügituludest, mis on seni kõrgeim väljaspool Eestit teenitud müügitulu osakaal," kommenteeris ettevõtte käekäiku Merko Ehituse pressiesindaja Merit Kullasepp. "Tulenevalt Baltikumi, aga eelkõige Eesti ehitusturu nõrgast kasvuväljavaatest jälgime arenguid ja otsime lisaks koduturgudele võimalusi ka muudel lähiturgudel," lisas ta.

AS Merko Ehitus tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus ning kontserni kuuluvad sealsed terviklahendusi pakkuvad ehitus- ja kinnisvaraarenduse ettevõtted, mis keskenduvad ehituse peatöövõtule ja projektijuhtimisele. Lätis tegutseb Merko tütarfirma SIA Merks kaudu 1990. aastate lõpust. Eelmisel aastal hakkas ettevõte Lätis pakkuma elektriehituse valdkonna teenuseid.

Tütarettevõte AS Merko Ehitus Eesti on projektipõhiselt alustanud osalemist ja teinud pakkumisi valitud ehitushangetel Rootsis, Soomes ja Norras. "Me ei saa rääkida nii-öelda turule sisenemisest, vaid kogume teadmisi antud riikide hangete kvalifitseerumisprotsessist ja hankijate ootustest, otsime koostööpartnereid välisturgudel tegutsemiseks ning selgitame oma võimalikku konkurentsieelist," selgitas Kullasepp.

Merko möödunud aasta majandusaasta aruandest võib näha, et ettevõte on teostanud töid ka Prantsusmaal ja Saksamaal. Kullasepp selgitas, et Merkolt on tellinud objekte tõesti mitmed erinevad rahvusvahelised ettevõtted. Prantsusmaa puhul teostati möödunud aastal valminud Eesti Energia Iru elektrijaama jäätmeenergiaploki üldehitus- ja eritööde rahvusvahelise jäätmepõletusjaamade eksperdi, Prantsuse firma Constructions Industrialles De La Mediterranee (CNIM) tellimusel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785