Autor: Ketlin Rauk • 17. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued hindamiskriteeriumid ehitushangetes arendavad valdkonda edasi

Rahvusarhiivi uue hoone ehitushankel on kasutusel esmakordselt uudne väärtuspunktide arvestamise meetod, mis aitab vältida ainuüksi hinnale keskendumist ning aitab pikemas perspektiivis kogu valdkonda edasi arendada.

Riigi Kinnisvara ASi juhatuse liikme Elari Udami sõnul paneb ehitushangetel ainuüksi hinnale keskendumine tellija olukorda, kus valiku tegemist dikteerib madalam hind.

"Me mõistsime, et see demotiveerib töövõtjat ja pärsib ehitusalast innovatsiooni ning pikemas perspektiivis avaldab negatiivset mõju kogu ehitussektorile," selgitab Udam, lisades et lõppkokkuvõttes kannatab sellest nii tellija kui ka maksumaksja.

Oluline väärtustada praktikas ehituse head tava

Udam räägib, et sektori ühe suurima tellijana peavad nemad oluliseks ehituse hea tava väärtustamist.

"Soovime anda oma panuse valdkonna edasiarendamisel," ütleb ta. "Ehitushanke täiendavate hanketingimuste koostamiseks kutsusime kokku laiapõhjalise töögrupi, kuhu kuulusid ehituse, projekteerimise, tööohutuse, kvaliteedijuhtimise, eelarveldustehnoloogiate ja –tarkvarade ning tööjuhtimise valdkondade eksperdid."

Loe põhjalikumalt 20. novembril Äripäeva vahel ilmuvast lisast "Ehitus", kus on toodud välja ka Ehitusettevõtjate TOP 2013 lõpptabel.

Ehituskonverents käsitleb teemat

Uut riigihanke pilootprojekti tutvustab Elari Udam ka 2.-3. detsembrini  Tallinnas Sokos Hotell Virus toimuval Eesti Ehituskonverentsil 2014, mille esimese päeva kolmanda ettekandjana on  Riigi Kinnisvara AS juhatuse liikme ettekande pealkiri „Uued hindamiskriteeriumid riigihangetes. Piloothanke õppetunnid ja areng tulevikus.”

                                                   REGISTREERU JUBA TÄNA

                                                                                                                            LISAINFO SIIT

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785