6. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rand: aastas vajalik 6000 korterit

Majandus- ja Taristuminister Urve Palo tõi pinnale idee hakata ehitama riiklikult toetatud üürikortereid. Ehitusettevõtja Raivo Rand toetab ministri ideed, kuid toob välja, et amortiseerunud elamufond vajab väljapakutust veelgi kiiremat teed, kirjutab Ärileht.

Elamufond vajab uuendamist

Ehitusettevõtja Raivo Rand, kes juba varasemalt sellest ideest rääkinud, toob välja, et praegu ehitatakse Eestisse 2000 korterit aastas, aga vaja oleks ehitada umbkaudu 6000, et korvata amortiseerunud elamufondi.

„Kui riik panustaks ehitusse näiteks kolmandiku kogukulust, tuleks see maksude ja muu kaudu ka tagasi, rääkimata ettevõtlusarengust ja tööhõivest. Kui riik ei sekku ning inimestele mugavaid ja tänapäevaseid elamisvõimalusi ei looda, jookseb maa tühjaks. Kui üldse ei investeeri, jääb sissetulevat raha samuti järjest vähemaks – see on nii riigi, aga ka ettevõtjate puhul,” rääkis Rand.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785