Ministri plaan: riiklikult toetatud üürikorterite arendamine

Kui Põhjamaades on riiklike üürikorterite ehitamise kogemus juba pikaaegne, siis on hakatud sellele mõtlema nüüd ka Eestis. Majandus- ja Taristuministri Urve Palo sõnul loob see võimalusi nii ehitussektorile kui ka tarbijatele, kirjutab Ärileht.

Majandusminister Urve Palo sõnul maksaks saja riiklikult toetatud üürikorteri arendamine aastas viis miljonit eurot. Sajast korterist on aga kogu Eesti jaoks vähe, sest ideega alustatakse nullist ja et Põhjamaadele järele jõuda, peaks riigi investeering olema palju suurem.

Esmane reaktsioon poliitikutelt: prevaleeriv skeptitsism

Kinnisvaraeksperdid suhtuvad Palo plaani skeptiliselt. Samuti ei meeldi see sotsiaaldemokraatide koalitsioonipartnerile Reformierakonnale, mille riigikogulasest liige Arto Aas ütleb, et korterite ehitamine on ülirikaste riikide luksus, mis on kulukas ja ebaefektiivne sotsiaalabi vorm. Pealegi jõuaks selline abi väheste väljavalituteni.

Loe täispikalt Ärilehest.

Osale arutelus

  • Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed