6. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN loobub väikestest projektidest

EfTEN Kinnisvarafond müüs ühe tehingu käigus Zenith Capital Management’i poolt juhitavale ettevõttele Stora Enso tootmishoone Tänassilmas, Mediq logistikakeskuse Sauel ning Hanza Mechanics tootmishoone Tartus.

Siht suurtematele objektidele

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakase sõnul on nende kolme hoone müük osa EfTEN Kinnisvarafondi strateegilisest plaanist loobuda väiksematest objektidest ja keskenduda suuremate investeeringute juhtimisele. Investeeritud omakapitali tootluseks kujunes peale edukustasu reservi moodustamist 56% aasta baasil ning tagasisaadud omakapitali kordaja oli 1,6. Projekti hoidmisperiood oli 16 kuud ning tehing toimus 8,2% rahavoo tootluse alusel.

 “Tootmis- ja logistikakeskuste omandamine, mis asuvad tuntud tehnoparkides ja kus asuvad rahvusvahelise taustaga üürnikud, sobib klientide investeerimisportfellidesse. Näeme tootmiskinnisvara kui perspektiivset ja likviidset investeerimistoodet, sest lisaks tööjõukulude erinevusele on jätkuvalt Eesti kinnisvaraga seotud kulud soodsamad kui Skandinaaviamaades,“ ütles Zenith Capital Management partner Kristel Meos.    

EfTEN Kinnisvarafond omandas nimetatud kolm objekti möödunud aastal EPI Baltic I fondilt blokktehingu käigus. Lisaks eelmainitud kolmele objektile omandati toona ka K-Rauta esinduspood Tondil ja Logistika Pluss logistikakeskus Tallinnas Punasel tänaval.

EfTEN Kinnisvarafond on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2008. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond. EfTEN Kinnisvarafondi portfellis on kokku 21 objekti Eestis ja Lätis.

Zenith Capital Management on sõltumatu varade juhtimise ja finantsnõustamise ettevõte, mis tegeleb varakate eraisikute, nende perekondade ja eraomandis olevate äriühingute finantsasjade korraldamise, struktureerimise ja isiklike vajadustega.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785