Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 14. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tee-ehitajate TOPi võitja: teeme, mida pakutakse

Äripäeva koostatava tee-ehitusfirmade edetabeli võitis 2013. aasta majandustulemuste põhjal Harku valda Vahi külla registreeritud tee-ehitusfirma Viamer Grupp OÜ.

Viamer Grupp OÜ tegevjuht Marino Kõller kommenteeris Äripäevale, et mingit ebaloomulikku plahvatust nende ettevõtte arengus ei toimunud. “Me ei olnud mullu usinamad ega laisemad kui varem. Tegime tööd nagu tavaliselt, küll aga võib seda öelda, et tee- ja veetrasside rajamise töid oli mullusest veidi rohkem ja hinnad olid ka paremad,” lisas ta.

2013. aastal suurenes ettevõtte aruande põhjal hüppeliselt alltöövõttude osakaal, varasema aastaga võrreldes oli kasv 3,5-kordne. “Teeme, mida pakutakse ja turuseis oli selline,” kommenteeris Kõller alltöövõtu osakaalu suurt kasvu.

Küsimusele, millal saab otsa struktuurifondide raha, mis Eesti teid hetkel korrastada aitab, vastas Kõller, et nemad on väike Eesti turule keskendunud tee-ehitusfirma ja ka Euroopa Liidu abiraha neid otseselt ei mõjuta, kaudselt küll.

Eelmise aasta suurematest investeeringutest tõi Kõller esile uue tootmisbaasi ehituse Iru külla, mis läks maksma üle 700 000 euro. “See on meie kontor ja masinate hoidmise ja remontimise töökoda, mida oli hädasti vaja, aga olemuselt on see üks kuluprojekt,” möönis juht. Tulevaste investeeringute kohta märkis Kõller, et kuna teeehitushooaeg on täies hoos, siis hetkel pole tulevasi investeeringuid veel otsustatud.

Tänavuse aasta üheksa kuu majandustulemuste kohta märkis Kõller, et 2013. aastaga sarnast kiiret kasvu enam ei tule. ”Jääme eelmise aasta tulemusega kõigi eelduste kohaselt samale tasemele, oleneb ka sellest, kuidas ilm vastu peab,” tõdes ta.

Küsimusele, kas Venemaa sanktsioonid tee-ehitusettevõtteid mõjutavad, vastas Kõller, et need sammud on alles väga värsked ja otsest mõju pole veel näha olnud. “Aga see asi käib vinnaga ja mingil määral mõjutavad kunstlikult seatud tõrked kõiki - õmblejate ja koristajateni välja,” kommenteeris ta.

OÜ Viamer Grupi põhitegevusala on tee-ehitus ja 2013. aastal suurenes mõnevõrra turuosa Eestis, seisab ettevõtte aruandes, kus on kirjas ka, et 2013. aastal algas hooaeg aprillis ja kestis detsembri keskpaigani. Hooajavälist perioodi kasutatakse töötajate puhkuste rahuldamiseks ja järgmiseks hooajaks tellimuste hankimiseks ja teedeehitustehnika remondiks.

Äripäeva Teede-ehitajate TOP ilmus 14. oktoobril Äripäeva lisas Ehitus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785