13. oktoober 2014
Jaga lugu:

Merko rajas Sillamäele 20 kilomeetrit torustikke

Sillamäe linna torustike ja puurkaevude projekteerimis- ja ehitustööde projekti raames rekonstrueeris ja ehitas AS Merko Infra 11 km vee- ning ligi 12 km kanalisatsioonitorustikke, lisaks rekonstrueeriti kaks pumplat ning täiendati üht veetöötlusjaama.

„Teostatud tööde tulemusena on lisaks minimeeritud trasside veelekked ning tänu efektiivsemale reoveepuhastusprotsessile vähenenud Soome lahte suunduva heitvee reostuskoormus,“ ütles AS Sillamäe Veevärk juhataja Viktor Rodkin.

Teise etapi raames projekteeriti, ehitati ja rekonstrueeriti AS Merko Infra prjekijuhi Kalev Luiga sõnul kokku 11,4 km veetorustikke, 10,3 km isevoolset kanalisatsiooni torustikke ning 1,4 km survekanalisatsiooni torustikku. Lisaks rekonstrueeriti kaks puurkaev-pumplat ja täiendati üht veetöötlusjaama. Vee kvaliteedi tõstmise eesmärgil paigaldati kesk- ja mikropumplasse ning puurkaevpumplasse nr 8 ultraviolett (UV) seadmed.

"Vee desinfitseerimine ultraviolettkiirguse abil seisneb vajaliku UV kiirgus doosi emiteerimises töödeldavas vees esinevatele mikroorganismidele,“ ütles Luiga.

Merko teostas aastatel 2010-2012 ka Sillamäe vee- ja kanalisatsioonitorustike rajamise esimese etapi tööd, mille raames rajati 11 km vee- ning 15 km kanalisatsioonitorustikke, samuti  11 puurkaev-pumplat, kaks reoveepumplat, kaks II astme pumplat ja üks veetöötlusjaam.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee