13. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko rajas Sillamäele 20 kilomeetrit torustikke

Sillamäe linna torustike ja puurkaevude projekteerimis- ja ehitustööde projekti raames rekonstrueeris ja ehitas AS Merko Infra 11 km vee- ning ligi 12 km kanalisatsioonitorustikke, lisaks rekonstrueeriti kaks pumplat ning täiendati üht veetöötlusjaama.

„Teostatud tööde tulemusena on lisaks minimeeritud trasside veelekked ning tänu efektiivsemale reoveepuhastusprotsessile vähenenud Soome lahte suunduva heitvee reostuskoormus,“ ütles AS Sillamäe Veevärk juhataja Viktor Rodkin.

Teise etapi raames projekteeriti, ehitati ja rekonstrueeriti AS Merko Infra prjekijuhi Kalev Luiga sõnul kokku 11,4 km veetorustikke, 10,3 km isevoolset kanalisatsiooni torustikke ning 1,4 km survekanalisatsiooni torustikku. Lisaks rekonstrueeriti kaks puurkaev-pumplat ja täiendati üht veetöötlusjaama. Vee kvaliteedi tõstmise eesmärgil paigaldati kesk- ja mikropumplasse ning puurkaevpumplasse nr 8 ultraviolett (UV) seadmed.

"Vee desinfitseerimine ultraviolettkiirguse abil seisneb vajaliku UV kiirgus doosi emiteerimises töödeldavas vees esinevatele mikroorganismidele,“ ütles Luiga.

Merko teostas aastatel 2010-2012 ka Sillamäe vee- ja kanalisatsioonitorustike rajamise esimese etapi tööd, mille raames rajati 11 km vee- ning 15 km kanalisatsioonitorustikke, samuti  11 puurkaev-pumplat, kaks reoveepumplat, kaks II astme pumplat ja üks veetöötlusjaam.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785