7. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahvusarhiivi hoone ehitushange toob uued hindamiskriteeriumid

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja Rahvusarhiivi uue hoone ehitushanke, millele oodatakse pakkumusi 17. novembriks. Pakkumiste hindamisel kasutatakse esmakordselt uudset väärtuspunktide arvestamise meetodit.

Ehitustegevusega on plaanis alustada käesoleva aasta lõpus ning tööd lõpetada 2016. aasta kevadel.

RKASi eesmärk on optimaalsete kuludega ehitada hoone, mis oleks Rahvusarhiivi funktsioonidest tulenevaks tööks sobiv, vastaks kehtestatud ning arhiivispetsiifilistele nõuetele ja oleks ülalpidamises võimalikult energiasäästlik, vastupidav ja kauakestev.

Rahvusarhiivi uue hoone projekt valmis firmade Asum Arhitektid OÜ, Arhitekt11 OÜ ja Vaikla Stuudio OÜ koostöös. Kuuekorruselise hoone suuruseks on kavandatud 10 768 ruutmeetrit ja see rajatakse Tartusse Nooruse 3 kinnistule. Ehitustööde eeldatav maksumus on 9 857 329 eurot.

Pakkumusi hinnatakse varasemast erinevalt

Rahvusarhiivi uue hoone ehitushankel on kasutusel esmakordselt uudne väärtuspunktide arvestamise meetod, mille kohaselt annab pakkumuse maksumus 80 ja tööprogramm 20 väärtuspunkti. Viimane koosneb pakkuja poolt koostatavast ja esitatavast neljast osast:

1. Tööde korraldamise ja juhtimise plaan – plaani eesmärgiks on tagada, et pakkuja ning kaasatavate alltöövõtjate teostatava töö tulemuse kõrge tase on tagatud läbi tööde planeeritud korralduse ning läbimõeldud juhtimise;

2. Ajagraafik – ajagraafiku eesmärgiks on tagada tööde õigeaegne valmimine ning kvaliteetsem planeerimine, sealhulgas finantseerimise korraldamine;

3. Keskkonnaplaan – keskkonnaplaan tagab ehitusobjekti ümbritseva keskkonna kaitse ehitustööde ajal;

4. Ohutusplaan – ohutusplaani eesmärgiks on tagada objektil töötavate inimeste turvalisus, platsiturvalisus ning piiratus kõrvalistele isikutele.

Riigihange „Rahvusarhiivi ehitustööd” on avaldatud riiklikus riigihangete registris, hanke viitenumber on 156269. Pakkumiste esitamise aeg on 17. november 2014 kell 11.00.

Loe lisaks: Udam: tahame väärtustada ehituse head tava

Rahvusarhiiv on valitsusasutus, mis tagab isikute õiguste tõendamiseks vajaliku teabe kestmise ja kasutamise. Ühtlasi on Rahvusarhiiv teadmusasutus, mille eesmärgiks on Eesti ühiskonda peegeldava informatsiooni (dokumentaalne kultuuripärand) kogumine, arhivaalidele juurdepääsu võimaldamine nii arhiivis kui veebis ning kogude säilitamine nõuetekohastes tingimustes. Rahvusarhiiv arendab erinevaid arhiiviteenuseid ning teadus-ja publitseerimistegevust kooskõlas ühiskonna pikaajaliste huvide ja kasutajate vajadustega.

 

Foto: RKAS

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785