2. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EA Reng AS tegutseb tänasest nime all Novarc

Ligi 25 tegevusaasta jooksul Eestis oma valdkonna juhtivaks tegijaks kerkinud Novarc on pidevalt seisnud uuenduste, säästlikuma ja keskkonnasõbralikuma ehituse eest. Olles jõudnud sisuliselt uuele tasemele, otsustati läbi viia ka enam väljaspoole paistev muudatus.

Novarci juhatuse esimehe Jüri Rassi sõnul sümboliseerib nimi Novarc ettevõtte ambitsiooni seista ehitusvaldkonna uuenduste eest ning juurutada mudelis ehk BIM-tehnoloogial baseeruvat koostööd kõigi projekti osapoolte vahel.

 “Me seisame selle eest, et hoonete ehitamisel oleks esikohal nende funktsionaalsus. Et hooned oleksid esmalt võimalikult inim- ja keskkonnasõbralikud ning alles siis saaksid kaunima vormi,” lausus Rass. “Sama põhimõtet järgisime ka enda sees. Oleme kasvanud palju mitmetahulisemaks kui lihtsalt projekteerimisbüroo. Me oleme arhitektid, insenerid, konsultandid.” Novarc tegutseb aastast 1991, annab tööd 100 spetsialistile, omab kuut bürood neljas riigis ja on kavandanud üle 1000 objekti. Neist viimasel ajal ehk enim tähelepanu pälvinud on Eesti Rahva Muuseum aga ka Ülemiste kaubanduskeskus ja Tallinna Postimaja. “Oleme viimastel aastatel laienenud mitmesse välisriiki ja sealsete partnerite jaoks oli meie vana nimi sageli raskesti mõistetav. Uue nimega anname ka välisklientidele selgemalt edasi neid väärtusi ja ambitsioone, mille eest seisame,” ütles Rass. Novarc kuulutas uue nime välja täna enda korraldatud rahvusvahelise konverentsil “Nov Arc – uus koostööarhitektuur”, mille eesmärk oli viia Eesti ehitusmaastik jõulisemalt edasi BIM-platvormide kasutusele võtmisel.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785